UDMR a evocat și a mulțumit pentru activitatea depusă în cadrul organizației fostului președinte executiv și deputaților și senatorilor care s-au retras din pozițiile parlamentare Fotó: Fotografia de: Banga Előd-Ernő

UDMR a evocat și a mulțumit pentru activitatea depusă în cadrul organizației fostului președinte executiv și deputaților și senatorilor care s-au retras din pozițiile parlamentare

În cadrul ședinței CRU, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a oferit distincţii politicienilor care au decis să se retragă din funcții importante ale  organizaţiei și din activitatea parlamentară. Kovács Péter a fost distins pentru eficiența în activitatea de conducere a Prezidiului Executiv, preocuparea sa constantă pentru dezvoltarea comunității maghiare și organizarea socială, iar foștii deputați și senatori UDMR pentru munca susţinută din forul legislativ, desfășurată în interesul protejării drepturilor și bunurilor comunității maghiare.

În discursul rostit, preşedintele Kelemen Hunor a evidenţiat contribuția însemnată a marilor politicieni ai Uniunii, a primei generații de parlamentari UDMR, fără de care astăzi nu ar fi existat reprezentare parlamentară, iar Uniunea ar fi avut cu totul o altă imagine.

 „Mulți dintre cei cărora, azi, le acordăm distincții au activat în Parlamentul României încă din anul 1990, dar sunt și unii care au parcurs doar un singur mandat. Acești oameni au creat posibilitatea reprezentării în Parlament a maghiarilor din Transilvania în cele mai dificile circumstanțe, au reușit să dea sens și încredere șansei de dezvoltare a comunității. Ne-au dat încredere în vremurile cele mai dificile, când societatea era în derivă. Au muncit mult, și-au concentrat eforturile, acționând cât mai eficient posibil pentru un politician maghiar în Parlamentul de la București”, a subliniat președintele UDMR.

 

Președintele UDMR a acordat distincții următorilor politicieni:

Kovács Péter, fost președinte executiv al Uniunii, Markó Béla, fost președinte și senator al UDMR, Klárik László Attila, Pataki Csaba, Végh Sándor și Olosz Gergely - foști senatori ai Uniunii, și Bónis István, Borbély László, Kelemen Atilla, Kerekes Károly, Kereskényi Gábor, Máté András Levente, Moldován József, Molnár Zsolt, Markó Attila și Antal István, foști deputați UDMR. 

pe aceeași temă

Hírlevél