UDMR nu a votat HCL privind finalizarea rețelei școlare din Târgu Mureș pentru anul viitor

UDMR nu a votat HCL privind finalizarea rețelei școlare din Târgu Mureș pentru anul viitor

Grupul UDMR din cadrul Consiliului Local Târgu Mureș nu a votat proiectul de hotărâre care finalizează rețeaua școlară pentru anul 2017-2018 și în care, în urma hotărârii Inspectoratului Școlar Județean Mureș de săptămâna trecută, nu s-au inclus, pe lângă Liceul Teologic Romano-Catolic și Colegiul Reformat, alte 6 instituții de învățământ.

Consilierii locali UDMR consideră că decizia ISJ de săptămâna trecută este inacceptabilă, deoarece nu a aprobat includerea Liceului Teologic Romano-Catolic, invocându-se faptul că hotărârea Consiliului Local nr. 33/2015 a fost atacată în instanță, respectiv că Direcția Națională Anticorupție desfășoară o anchetă în acest caz. În cazul celorlalte șapte instituții de învățământ, inclusiv Colegiul Reformat, se invocă simple erori administrative.

Este important de menționat că proiectul inițiat de UDMR săptămâna trecută, conform căruia ar rămâne valabilă rețeaua care funcționează în prezent, nu  a fost inclus pe ordinea de zi.

Potrivit explicațiilor, argumentul ar fi că, procedura de convocare a ședinței de urgență s-a înregistrat cu 33 de minute mai târziu decât ședința de consiliu inițiată de către primar, iar pe ordinea de zi figura deja un proiect referitor la rețeaua școlară.

Grupul UDMR face apel atât la Primăria Târgu Mureș cât și la ISJ și la Ministerul Educației să înceteze cu intențiile de declinare a răspunderii și să soluționeze situația existentă care durează de mai multe luni. 

Deși liderii celor trei instituții au afirmat că doresc să rezolve situația actuală, aceștia nu au luat nici măcar o singură decizie în favoarea soluționării cazului, în condițiile în care fiecare hotărâre adoptată a avut ca rezultat menținerea incertitudinii. În opinia noastră, obiectivul din culise este ca atât organizațiile de protecție a intereselor comunității maghiare cât și părinții să obosească și să renunțe, iar în urma tergiversării luării unor decizii responsabile, Liceul Teologic Romano-Catolic să se desființeze. 

Să fie clar: nici noi, nici părinții nu renunțăm!

UDMR va iniția, din nou, discutarea proiectului de hotărâre înaintat săptămâna trecută. Grupul de consilieri acționează, în continuare, cu toate mijloacele legale, care îi stau la dispoziție pentru a asigura prezența Liceului Teologic Romano-Catolic ca persoană juridică independentă în rețeaua școlară din 2017-2018.

pe aceeași temă

Hírlevél