UDMR solicită premierului României transferarea fondurilor UE în beneficiul dezvoltării comunităților locale

UDMR solicită premierului României transferarea fondurilor UE în beneficiul dezvoltării comunităților locale

Preocuparea permanentă a UDMR este o utilizare cât mai eficientă a resurselor financiare care provin din programele UE, iar în acest sens a fost trimisă o scrisoare premierului  Viorica Dăncilă despre potențialul neexploatat de România; scrisoarea conține și propunerile de soluționare a situației – a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor, într-o conferință  de presă care a avut loc, astăzi, la Arad. La eveniment au mai participat europarlamentarul Winkler Gyula, Hegedüs Csilla, candidat la alegerile pentru PE și Faragó Péter, președintele Organizației Județene a UDMR Arad.

În scrisoarea adresată premierului, UDMR a propus dispunerea unei analize detaliate a situației actuale și realocarea unei sume de 2 miliarde de euro de la POIM către POR. Această decizie deschide posibilitatea fiecărui județ din România de a accesa în medie 50 de milioane de euro, fonduri suplimentare care vor contribui la finanțarea unor proiecte care sunt deja pregătite, sunt finanțabile și pot intra foarte repede în execuție. Prezentând Comisiei Europene (DG Regio) o cerere bine argumentată în acest sens, cu siguranță, o astfel de solicitare va fi aprobată de Comisia Europeană –precizează documentul transmis  premierului României. 

UDMR este convinsă că, atât prin fondurile de coeziune, cât și prin cele aferente Politicii Agricole Comune, România are o resursă în plus pentru a finanța modernizarea tuturor comunităților  locale. De altfel, această idee este inclusă și în programul electoral al Uniunii pentru alegerile europarlamentare.

 

pe aceeași temă

Hírlevél