Végh Sándor: UDMR propune reducerea pragului din legea folosirii limbii materne

Végh Sándor: UDMR propune reducerea pragului din legea folosirii limbii materne

„Am luptat mereu pentru o comunitate puternică în Sălaj și în Transilvania. O comunitate puternică, cu o prezență accentuată în Parlament și în administrațiile județene și locale, are toate instrumentele necesare pentru a acționa decisiv și a-şi apăra interesele”, a spus candidatul UDMR la Senat din județul Sălaj, Végh Sándor la Leșmir, unde a participat la ședințele consiliilor reprezentanților locali ai Uniunii împreună cu Szilágyi Róbert István, vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj.

Szilágyi Róbert István a subliniat: „Este foarte important ca limba maternă să poată fii folosită în administrație în toate localitățile unde procentul maghiarilor depășește 10 la sută. UDMR propune reducerea pagului din legea folosirii limbii materne de la 20% la 10% la sută”.

Senatorul Végh Sándor  a spus: „Această inițiativă servește și bunei conviețuiri interetnice între români și maghiari”. El a adăugat că propunerile UDMR din toate domeniile vieții sociale servesc bunăstării tuturor celor din Transilvania. Ce este bun pentru maghiari este bun și pentru România, iar ce este bun pentru Transilvania este bun și pentru România.  

În interesul unui dialog eficient, reprezentanții organizației județene din Sălaj a UDMR intenționează să continue organizarea ședințelor consiliilor reprezentanților locali.

Următoarea ședință va avea loc marți, 8 noiembrie, la Hereclean.  

pe aceeași temă

Hírlevél