Vinuri de la Beltiug și Miniș și bere din Miercurea Ciuc degustate la Strasbourg

Vinuri de la Beltiug și Miniș și bere din Miercurea Ciuc degustate la Strasbourg

Mai mulți europarlamentari au participat la o degustare de vinuri și bere din Transilvania la un eveniment organizat de Asociația Parlamentară Europeană (APE) după ultima ședință plenară de la Strasbourg al Parlamentului European din această sesiune.

 

Președinte Parlamentului European Martin Schulz a susținut discursul de deschidere la evenimentul informal la care a participat, printre alții, președintele Grupului Partidului Popular European, Manfred Weber, președintele EPA din Tirolul de Sud, Herbert Dorfmann, sau Renate Sommer, membru al comisiei PE pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară. "Unii au auzit azi pentru prima dată de Transilvania la acest eveniment, dar de acum încolo numele regiunii va suna familiar și lor. Am dorit să arătăm acestor oameni produsele noastre de valoare" – a explicat Csaba Sógor. 

"Pe lângă protecția drepturilor minorității maghiare din România, un obiectiv important al mandatului meu este ”să aduc Transilvania în Europa”; m-am angajat să prezint Europei valorile culturale, lingvistice, artistice, istorice și culinare din regiunea noastră" – a spus europarlamentarul UDMR.

Sógor este de părere că aceste ocazii reprezintă un prilej bun și pentru a atrage atenția factorilor de decizie europeni asupra întreprinderilor mici și mijlocii, care produc produse de înaltă calitate. "Aceste întreprinderi reprezintă viitorul Europei",  a subliniat deputatul european UDMR.  



pe aceeași temă

Hírlevél