Vot cu vot trebuie să arătăm forța comunității Fotó: Foto: Bethlendi Tamás

Vot cu vot trebuie să arătăm forța comunității

Pentru UDMR nu există comunitate maghiară mai importantă și mai puțin importantă, Uniunea reprezentând interesul fiecărui maghiar, a afirmat europarlamentarul Iuliu Winkler, joi, în Tușnad Sat, unde s-a întâlnit cu liderii comunității.  

”În ultima lună, în drumurile pe care le-am făcut în toată Transilvania, am întâlnit comunități pro-active, cu ințiativă, care au înțeles că pot avea rezultate dacă folosesc finanțările europene destinate dezvoltării. Am văzut, în mod concret ce a adus aderarea la Uniunea Europeană în viața comunităților noastre. Maghiarii din Transilvania ne-au confirmat, fondurile europene au contribuit la dezvoltarea localităților, a agriculturii, a mediului de afaceri, și toate acestea au influențat în mod pozitiv bunăstarea familiilor din Transilvania. În următorii șapte ani, vom mai avea oportunități și  depinde doar de noi în ce măsură le folosim”, a declarat Iuliu Winkler.

 

El a mai spus că drumul ales de UDMR în urmă cu 25 de ani a fost corect, aducând rezultate concrete pentru comunitate. ”Trebuie să spunem și că mai avem mult de lucru. Trebuie să luptăm pentru a obține garantarea drepturilor minorităților acasă și în Europa, dar, de asemenea, și pentru a aduce mai multe fonduri pentru agricultorii, antreprenorii, administrațiile locale din Transilvania, pentru că trebuie să consolidăm bazele economice pe care să poată fi clădită autonomia. Trebuie să lucrăm și în domeniul economic. Știm cu toții că interesele comunității maghiare nu vor fi reprezentate de de altcineva decât de proprii noștri deputați în Parlamentul European. În următorul mandat, România va avea 32 de europarlamentari, dar depinde de noi toți câți dintre aceștia vor fi reprezentanții comunității maghiare. Trebuie să răspundem, duminică, la această provocare, vot cu vot trebuie să arătăm forța comunității noastre”, a subliniat Iuliu Winkler.

 

Întâlnirea din Tușnad Sat a fost moderată de primarul Rafain Endre.

 

Iuliu Winkler a vizitat, joi, și comuna Cozmeni, unde a avut discuții cu primarul localității, Bodó Dávid,  și a vizitat biserica monument istoric din localitate.

 

La Tușnad Băi s-a întâlnit cu întreprinzători din domeniul turismului, cu care a discutat despre fondurile europene destinate dezvoltării acestui sector. La întâlnire a fost prezent primarul  Albert Tibor și viceprimarul Melles Mária. 

pe aceeași temă

Hírlevél