Peti András

Peti András

Telefon:
Adresă:

540023 Marosvásárhely, Győzelem tér, 3 szám, Maros megye

M-am născut în data de 20 decembrie 1977, la Tîrgu-Mureş, mama  originară din Lueta, de profesie inginer alimentar şi tata din Idrifaia de profesie jurist. În anul 2003 m-am căsătorit, soţia Rozália, de profesie medic specialist neonatolog şi avem 3 copii András, Anna şi Petra-Rozália.

Fratele meu mai mic, Péter lucrează în Tîrgu-Mureş în calitate de inginer instalaţii.
 
Am frecventat Şcoala generală nr. 20 din Tîrgu-Mureş. În perioada aceasta am practicat scrimă – floretă la nivel competiţional, iar în timpul liber am jucat fotbal.

Am fost admis la Liceul Bolyai Farkas, clasă de informatică, şi am făcut baschet. După acea a urmat facultatea de drept, şi la propunerea unui vecin am devenit membru U.D.M.R.

În anul 2000 la pregătirea alegerilor locale, U.D.M.R. a căutat persoane pe care le poate delega în secţiile de votare, iar cu ajutorul unui fost coleg de facultate, care m-a recomandat, am intrat şi eu într-o comisie la o secţie de votare. Aşa am început să mă familiarizez cu viaţa politică locală. Patru ani mai târziu m-am implicat şi în campania electorală locală a D-lui Dr. Kelemen Attila. Am instruit membrii U.D.M.R. din secţiile de votare şi atunci am fost mandatat să reprezint U.D.M.R. la Biroul Electoral Judeţean, pe lângă răposatul domn Deák Gyula, de la care am avut posibilitatea să învăţ foarte multe.

La alegerile locale din anul 2008 am făcut parte din echipa de campanie a candidatului la funcţia de primar, dl. Borbély László şi după ce am fost sprijinit de mai multe circumscripţii din organizaţia locală U.D.M.R. din Tîrgu-Mureş, la alegerile interne am fost ales candidat pe lista de consilieri locali. Din iunie 2008 sunt consilier local la Tîrgu-Mureş, şi îndeplinesc funcţia de preşedinte al Comisiei juridice.

Din anul 2009, la invitaţia D-lui Dr. Kelemen Attila, preşedintele U.D.M.R. –Organizaţia Judeţeană Mureş, am fost Vicepreşedinte executiv responsabil relaţii cu ONG, iar din 2010 am lucrat la Ministerul Mediului şi Pădurilor în funcţia de consilier. Din anul 2011 sunt membru în Consiliul Reprezentanţilor Unionali U.D.M.R.  

pe aceeași temă

Hírlevél