UDMR: Condamnăm ferm atacurile barbare ale organizației teroriste Hamas împotriva Israelului - Parlamentul României a asigurat cetățenii israelieni de solidaritate 

UDMR: Condamnăm ferm atacurile barbare ale organizației teroriste Hamas împotriva Israelului - Parlamentul României a asigurat cetățenii israelieni de solidaritate 

Parlamentul României a condamnat, printr-o declarație, atacurile teroriste îndreptate împotriva Statului Israel și și-a exprimat solidaritatea față de cetățenii săi. Poziția UDMR a fost prezentată de Csoma Botond, liderul grupului parlamentar și purtătorul de cuvânt al Uniunii. 

"UDMR condamnă ferm atacurile barbare ale organizației teroriste Hamas împotriva Israelului care, după cum vedem, au vizat, în principal, populația civilă. Atunci când trimiți rachete ucigașe în mijlocul tinerilor care participă la un festival sau ucizi bebeluși, răpești și violezi femei, atunci când civili nevinovați sunt în vizor, acest lucru nu poate fi numit altfel decât un masacru barbar. Terorismul și manifestările de violență extremă s-au intensificat în Israel în ultimii ani. Israel are dreptul de a-și proteja cetățenii de atacurile activiștilor organizației teroriste palestiniene Hamas", a declarat Csoma Botond, liderul grupului parlamentar al UDMR. 

Csoma a adăugat că această serie tragică de evenimente va avea un impact semnificativ asupra regiunii din Orientul Mijlociu, deja instabile din punct de vedere economic și social, dar va afecta și comunitatea europeană. De asemenea, acesta a subliniat că trebuie depuse toate eforturile pentru a preveni consolidarea ideologiei urii în întreaga Europă.

Dreptul internațional umanitar interzice, cu fermitate, atacurile intenționate asupra civililor și a obiectivelor civile. Comunitatea internațională trebuie să facă tot posibilul pentru a opri și condamna astfel de atacuri. Promovarea soluțiilor diplomatice este esențială în ceea ce privește protecția civililor. Parlamentul României, prin declarația de astăzi, își arată solidaritatea față de Statul Israel și cetățenii săi, urmărind cu atenție și îngrijorare acțiunile barbare, subliniind importanța protejării libertății, democrației și a vieților umane.

Declarația poate fi citită aici.

pe aceeași temă

Hírlevél