UDMR: în locul disputelor politice, vocea rațiunii trebuie să dicteze în protecția mediului

UDMR: în locul disputelor politice, vocea rațiunii trebuie să dicteze în protecția mediului

O expoziție fotografică ce prezintă mormanele de gunoi lăsate în natură și acțiunile de curățenie din ultimii ani a atras atenția asupra importanței Zilei de  Curățenie Națională, în Parlamentul României, organizată de senatorul UDMR Tánczos Barna și Asociația Let's Do It, Romania! Anul acesta Ziua de Curățenie Națională va avea loc pe 21 septembrie.

„Am dorit să sensibilizăm atât legiuitorii, cât și opinia publică cu privire la problema majoră a deșeurilor abandonate în natură în toate regiunile țării. Putem schimba acest lucru doar printr-un efort comun, dacă fiecare dintre noi își asumă responsabilitatea și contribuie la un mediu curat. Let's Do It, Romania! mobilizează de 15 ani cetățenii și autoritățile locale pentru acțiuni de curățenie. Acum avem ocazia să transmitem un semnal că această cauză este importantă și pentru autorități. De aceea, am inițiat ca în fiecare an a treia sâmbătă din septembrie să devină oficial Ziua de Curățeniei Națională în România și îi încurajez pe toți să participe sâmbăta aceasta la acțiunile de curățenie, a subliniat Tánczos Barna, senator UDMR de Harghita.

Proiectul de lege, votat deja în Senat, prevede că în această zi autoritățile și instituțiile statului pot organiza și sprijini din bugetele proprii activități de promovare a curățeniei și a bunelor practici privind gestionarea deșeurilor. În plus, posturile publice de radio și televiziune pot difuza programe de conștientizare.

Tánczos Barna a subliniat, de asemenea: „În protecția mediului, în locul disputelor politice, trebuie să dicteze vocea rațiunii. În timpul guvernării UDMR, am demonstrat că putem implementa reforme precum sistemul de garanție-returnare, un proiect  care transcende mandatele și diferențele politice. O astfel de inițiativă este și Ziua Națională a Curățeniei, și vom aduce această abordare înapoi în protecția mediului dacă UDMR va reveni la guvernare în decembrie” – a declarat Tánczos Barna.

 

 

pe aceeași temă

Hírlevél