Liceul Teologic Romano-catolic din Târgu-Mureş va fi reînființat – Parlamentul a adoptat proiectul de lege al UDMR

Liceul Teologic Romano-catolic din Târgu-Mureş va fi reînființat – Parlamentul a adoptat proiectul de lege al UDMR

Camera Deputaților a adoptat, astăzi, proiectul de lege elaborat de UDMR privind reînființarea Liceului Teologic romano-catolic din Târgu-Mureș - a anunțat grupul UDMR din Camera inferioară a Parlamentului. Dacă această propunere legislativă va fi adoptată și de Senat, în calitate de for decizional, iar mai apoi promulgată de președintele statului, situația creată în jurul acestei instituții de învățământ va fi clarificată și liceul își va putea relua activitatea în condiții normale.

La propunerea UDMR, în 5 decembrie, Senatul, în calitate de for decizional, a adoptat o modificare a Legii Educației, care a făcut posibilă înființarea prin lege a instituțiilor de învățământ pentru minorități. Legea adoptată, astăzi, de Camera Deputaților prevede reînființarea liceului din Târgu-Mureș, se arată în comunicatul de presă al grupului deputaților UDMR. 

Decizia luată, astăzi, de Camera Deputaților este o veste bună pentru comunitatea maghiară din România, o veste bună pentru copiii și pedagogii din acest liceu. Astăzi s-a demonstrat că, prin perseverența comunității noastre și a liderilor acesteia, dar și prin dialog și dezbatere, putem avea rezultate”, a subliniat grupul deputaților UDMR.

UDMR a încercat soluționarea problemei pe plan local însă, pentru că aceste demersuri au rămas fără răspuns, a fost nevoie de reînființarea liceului prin lege, relatează comunicatul de presă.

Proiectul de lege adoptat astăzi prevede reînființarea liceului, preluarea claselor transferate temporar, posibilitatea înscrierii elevilor în noile clase, dar soluționează și situația personalului didactic și auxiliar. 

pe aceeași temă

Hírlevél