„Nu există niciun element de neconstituționalitate în ceea ce privește înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş” - a precizat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor

„Nu există niciun element de neconstituționalitate în ceea ce privește înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş” - a precizat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor

„PNL și PMP greșesc prin acțiunile lor care împiedică înființarea școlii. În acest moment, aceste partide folosesc orice ocazie să blocheze dialogul romano-maghiar, resping orice inițiativă importantă pentru comunitatea maghiară”, a subliniat președintele UDMR, Kelemen Hunor, după ce PNL și PMP au luat decizia de a contesta la CCR legea de înființare a Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureș.

Prin gestul lor, PNL și PMP trag de timp, îngreunând, astfel, procedurile legale pentru înfiinţarea liceului. Până la decizia finală a Curții Constituționale nici președintele statului nu poate promulga legea. Iar din cauza lipsei promulgării sunt întârziate și deciziile administrative care vizează înființarea școlii – a precizat liderul UDMR.
„Mesajul transmis de PNL prin atacarea legii la CCR este unul antimaghiar, demonstrează și o atitudine ultranaționalistă. Școala nu este a UDMR-ului, nu este a formațiunii noastre, școala este a comunității maghiare locale din Târgu Mureș. În 2018, liberalii și Mișcarea Populară ar trebui să lupte mai degrabă cu Partidul Social Democrat și nu cu maghiarii", a declarat președintele liderul Uniunii.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a arătat că PNL și UDMR fac parte din aceeași familie politică, PPE, și este de neînțeles de ce liberalii împiedică orice gest de apropiere între cele două comunități. ”Astfel, chiar dacă nu imediat, dar pe termen lung, PNL va trebui să dea o explicație pentru izbucnirile antimaghiare și pentru atitudinea ultranaționalistă pe care o manifestă în ultima perioadă”.

pe aceeași temă

Hírlevél