Trebuie să avem mereu certitudinea că întreaga comunitate este alături de noi - Kelemen Hunor la ședința Consiliului Regional al Primarilor și Consilierilor UDMR Fotó: Fotografia de: Banga Előd-Ernő

Trebuie să avem mereu certitudinea că întreaga comunitate este alături de noi - Kelemen Hunor la ședința Consiliului Regional al Primarilor și Consilierilor UDMR

”Am ajuns la finalul unei ere, iar România se află acum în fața unei noi perioade. Și, din acest motiv, nu este deloc indiferent, nici pentru societatea autohtonă și nici pentru comunitatea maghiară din România, ce fel de președinte se află în fruntea țării, la debutul acestei noi perioade. Nu trebuie să ne mire faptul că, în preajma alegerilor, se accentuează prejudecățile politice ale societății, devin mai evidente obstacolele etnice. În acest context, UDMR are cel  mai mult nevoie de susținerea comunității maghiare”, a declarat, azi, Kelemen Hunor la consfătuirea primarilor și consilierilor UDMR. 

La eveniment au fost prezenți și Borbély László, vicepreședintele politic al UDMR, Korodi Attila, ministrul Mediului, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, respectiv parlamentarii UDMR, reprezentanții județelor din Ținutul Secuiesc.

 

„UDMR își păstrează rolul la guvernare”, a declarat Kelemen Hunor, referindu-se la revocarea sa din funcția de ministru al Culturii: ”Nu este deloc surprinzător, deoarece îmi înaintasem demisia încă la finalul lunii iulie - din cauza poziției oficiale a României în problema Minority Safe Pack -, iar președintele, abia acum, după aproape trei luni a semnat documentul de revocare”.


În ministere și instituțiile guvernamentale continuă munca – a adăugat președintele UDMR, precizând că, în perioada imediat următoare, Ministerul Dezvoltării Regionale va vira sumele alocate județelor cu prilejul rectificării bugetare de la sfârșitul lunii septembrie.

 

Referitor la dezbaterile ce au avut loc pe subiectul proiectului de autonomie al UDMR, Kelemen Hunor consideră ca fiind un aspect pozitiv faptul că, pe lângă inițiativa Uninuii - devenită de neocolit în rândul societății autohtone – au fost formulate tot mai multe argumente semnificative și fundamentate, de la momentul prezentării proiectului, dialogul urmând să continue și după alegeri.

 

”Este important care va fi situația noastră politică la debutul acestei noi perioade. La fel de important este și ce fel președinte vom avea la început de drum, în noua perioadă. Însă dacă avem garanția sprijinului comunității și nu se produc schimbări în parametri susținerii noastre, atunci putem planifica legitim și pe mai departe asumarea unui rol cheie în sfera publică. La fel și partenerii noștrii politici trebuie să aibă dovada solidarității comunității maghiare, deoarece în lipsa acesteia, putem fi oricât de geniali fiecare în felul său, dar nu vom obține foarte multe rezultate. Este nevoie de susținere din partea comunității la fiecare nivel de reprezentare, această cursă electorală nefiind o ambiție individuală. Eu sunt de părere că trebuie să exploatăm toate posibilitățile existente pentru comunicare și găsirea de parteneri în acest sens”, a afirmat Kelemen Hunor în cadrul întâlnirii organizate de reprezentanții administrațiilor publice locale.

 

Potrivit președintelui UDMR, consfătuirile de acest gen reprezintă un prilej important pentru sporirea eficienței activității în administrațiile publice locale, aici putând fi dezbătute pe larg problemele cu care se confruntă acestea și edilii locali, respectiv pot fi găsite soluții pentru dificultățile de ordin financiar ale comunelor regiunii.

 

pe aceeași temă

Hírlevél