Vass Levente

Vass Levente

Telefon:

Dr. Vass Levente este medic primar urolog și medic specialist de Sănătate Publică și Management Sanitar. A fost deputat în Parlamentul României în legislatura 2016-2020. În timpul mandatului a încercat transformarea actualului sistem de sănătate într-unul mai echitabil, sustenabil și centrat pe nevoile pacientului. Astfel, inițiativele sale legislative au vizat diminuarea birocrației inutile din sistemul sanitar, creșterea accesibilității populației la programele de prevenție și screening, diminuarea deficitului de medici de familie și descentralizarea sistemului de pregătire a medicilor rezidenți în spitalele județene și municipale.

Înainte de începerea mandatului parlamentar, a lucrat mai mulți ani în administrația sanitară. A fost director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în perioada 2010-2012 a ocupat funcția de consilier personal al ministrului Sănătăţii, a fost șeful Compartimentului Urologie-Litotriţie din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș. De asemenea, timp de 12 ani, a fost cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș.

Dr. Vass Levente este membru fondator și director executiv al Fundației Studium–Prospero din Târgu Mureș, care prin programul său de locuințe de serviciu, susține tinerii medici, farmaciști și artiști care își doresc să înceapă o carieră în țară. Începând de la mijlocul anilor 2000 este organizatorul mai multor întâlniri profesionale și a seriei de conferințe de sănătate publică și management sanitar.

Încă din anii studenției și-a asumat un rol activ în cadrul comunității, ocupând funcția de președinte al Asociației Studenților Maghiari din Târgu Mureș și al Uniunii Organizaţiilor Studenţeşti Maghiare din România.

pe aceeași temă

Hírlevél