Apel de aplicații: Cererile pentru promovarea celor 12 trasee cultural-turistice sunt așteptate până la sfârșitul lunii septembrie

Apel de aplicații: Cererile pentru promovarea celor 12 trasee cultural-turistice sunt așteptate până la sfârșitul lunii septembrie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a prelungit termenul de depunere a cererilor pentru promovarea a 12 trasee cultural-turistice. Companiile creative care doresc să contribuie la stimularea turismului românesc sunt invitate să aplice până pe 30 septembrie.

Proiectul ”România Atractivă” este implementat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și ajută la renovarea și promovarea patrimoniului nostru construit, cu aproximativ 12 milioane de euro. O asemenea sumă nu a fost niciodată cheltuită în România în acest scop.

„Aceasta este o oportunitate de a arăta de ce ar trebui să fie vizitată România. Avem castele frumoase, cetăți, cule și sate cu care ne putem mândri, iar bucătăria tradițională transilvăneană are o atracție aparte. Scopul nostru este să ne prezentăm valorile în țară și în lume și să fim gazde bune pentru turiștii care ne vizitează! Este important să creștem calitatea serviciilor turistice și să creăm, astfel, noi locuri de muncă”, a declarat Hegedüs Csilla, purtătorul de cuvânt al UDMR, despre proiect.

Scopul proiectului este de a face destinațiile turistice mai accesibile, de a promova și extinde oferta turistică și de a profita de resursele naturale. Pe scurt, ne străduim să creăm experiențe turistice care să atragă atât turiști din intern, cât și străini. Prin utilizarea creativă a plimbărilor virtuale, a scurtmetrajelor, a plimbărilor ghidate multilingve, a fotografiilor și a realității virtuale, putem promova, pe scară largă, atracțiile noastre turistice.

Cei interesați pot depune o ofertă în procedura de achiziție publică până pe 30 septembrie.

Ofertele pot fi încărcate în cadrul sistemului electronic de achiziții publice (SEAP). Numărul SEAP al ofertei: CN1046161/18.08.2022.

pe aceeași temă

Hírlevél