Cseke Attila: în curând, vom semna primele contracte de finanțare prin Programul ”Anghel Saligny”

Cseke Attila: în curând, vom semna primele contracte de finanțare prin Programul ”Anghel Saligny”

Ministerul Dezvoltării pregătește semnarea primelor contracte finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, anunță Cseke Attila.

Astfel, începând de astăzi, 18 iulie, beneficiarii primelor proiecte aprobate spre finanțare vor putea încărca în platforma digitală investiții.mdlpa.ro documentele necesare încheierii contractelor de finanțare.

Ministrul dezvoltării a notificat beneficiarii acestor proiecte asupra modalității de depunere  a documentelor necesare, precum și a situațiilor specifice identificate cu privire la anumite obiective, cu indicarea documentelor suplimentare ce trebuie  încărcate în platformă.

După cum este cunoscut, până în prezent, au fost finalizate listele cu obiectivele de investiții din 16 județe (Alba, Arad, Argeș, Bihor, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Mureș, Sibiu, Tulcea și Vâlcea) și sectoarele municipiului București, a precizat ministrul, care a spus că urmează și aprobările investițiilor și pentru celelalte județe.

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

pe aceeași temă

Hírlevél