IMM-urile din România, invitate să răspundă întrebărilor unui sondaj lansat de SME Europe

IMM-urile din România, invitate să răspundă întrebărilor unui sondaj lansat de SME Europe

IMM-urile din România sunt invitate să răspundă întrebărilor unui sondaj lansat de SME Europe la nivelul tuturor statelor membre, care va sta la baza recomandărilor ce vor fi adresate instituțiilor europene, a anunțat, luni, europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR, PPE), prim-vicepreședinte al SME Europe.

”Ne aflăm la 10 luni de la primele măsuri luate la nivelul UE pentru limitarea efectelor economice provocate de pandemia de coronavirus. În primăvara anului trecut, SME Europe, care este organizația economică a Partidului Popular European (PPE), a întocmit un studiu bazat pe un chestionar administrat în statele membre ale UE. Acum, am ajuns la concluzia că trebuie să repetăm acest tip de sondaj și facem un apel către IMM-urile europene să completeze chestionarul nostru. Cred că este important ca IMM-urile din România să-și facă vocea auzită prin participarea la acest sondaj, deoarece răspunsurile primite vor sta la unui nou set de recomandări pe care îl vom înainta instituțiilor europene”, a afirmat prim-vicepreședintele SME Europe. Completarea chestionarului SME Europe se poate face, până în 15 februarie a.c., accesând linkul.

”Pentru PPE, și implicit pentru Grupul PPE din Parlamentul European, prioritatea anului 2021 o reprezintă locurile de muncă atât din perspectiva menținerii celor existente, cât și a creării de noi locuri de muncă. În privința acestei priorități, există numeroase linii de acțiune pe care le gândim în PPE și în grupul parlamentar, sprijinirea IMM-urilor fiind o principală linie de acțiune. Iar aici, SME Europe continuă să asigure legătura nemijlocită dintre mediul de afaceri și decidenții la nivel european”, a declarat Iuliu Winkler.

Europarlamentarul a adăugat că Planurile Naționale de Relansare și Reziliență (PNRR), care vor fi finalizate în perioada următoare, trebuie să trateze sectorul IMM ca o prioritate pe orizontală. ”În lunile care urmează, guvernele europene vor finaliza Planurile Naționale de Relansare și Reziliență. Prioritățile europene sunt clare: digitalizarea și economia sustenabilă, capabilă să susțină acțiunile împotriva schimbărilor climatice. În acest cadru european, PNRR-urile trebuie să trateze IMM-urile ca o prioritate orizontală. Acesta este motivul pentru care continuăm să fim activi în SME Europe și să oferim recomandări viabile a căror punere în practică să transforme această criză în noi oportunități pentru IMM-urile europene”, a subliniat Iuliu Winkler.

Precedentul studiu SME Europe despre impactul Covid-19 asupra IMM-urilor a fost publicat în luna mai 2020, iar acesta poate fi accesat aici. Recomandările SME Europe au fost structurate în 4 categorii: accesul la finanțare, simplificarea administrativă, refacerea pieței interne a UE și investițiile în infrastructură.

pe aceeași temă

Hírlevél