Mesajul UDMR în Parlamentul Republicii Moldovei: susținem aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Mesajul UDMR în Parlamentul Republicii Moldovei: susținem aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

„Uniunea Europeană are nevoie de o voce unanimă, puternică, prin care își poate susține și păstra valorile pe baza cărora a fost întemeiată, și anume: respectarea demnității umane, a libertății, a democrației, a egalității, a statului de drept, a drepturilor omului, cât și respectarea drepturilor persoanelor care aparțin minorităților. Salutăm depunerea cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană,  respectiv evoluția în acest sens, care este una solidă și încurajatoare”, a declarat Seres Dénes, deputatul UDMR, chestorul Camerei Deputaților, la ședința comună a Parlamentului României și al Republicii Moldova la Chișinău.

Seres Dénes, deputatul UDMR de Sălaj a subliniat în discursul său: „Determinarea de care ați dat dovadă în acest proces extrem de complex reconfirmă faptul că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Însă, cel mai important obiectiv pe care trebuie să-l avem în vedere este acela de a promova pacea, deoarece, în prezent, Europa traversează una dintre cele mai complicate perioade. După pandemie se confruntă acum cu un război fără miză. Asistăm în fața unei agresiuni care nu poate fi motivată cu nici un argument, în fața unei tragedii de neimaginat, care ne afectează nu doar pe noi, europenii, ci și întreaga lume. Apreciem modalitatea exemplară a țării cu care a gestionat criza refugiaților din Ucraina.

În cadrul reuniunii parlamentelor chestorul UDMR a subliniat și importanța relației parlamentare bilaterale între România și Republica Moldova.

pe aceeași temă

Hírlevél