Miklós Zoltán: Bugetele locale să beneficieze integral de impozitul pe venitul salarial al angajaților locali

Miklós Zoltán: Bugetele locale să beneficieze integral de impozitul pe venitul salarial al angajaților locali

UDMR a elaborat un proiect de lege conform căruia administrațiile locale trebuie să beneficieze, în fiecare caz, de impozitul pe venitul salarial al angajaților care își desfășoară activitatea pe plan local. Această modificare vine în completarea pachetului de măsuri al UDMR prin care valoarea impozitului pe venitul salarial ar rămâne în întregime la nivel local, în bugetul localității respective. Proiectul de lege a fost elaborat de Miklós Zoltán, deputatul UDMR din județul Covasna.

"Dacă Parlamentul va adopta proiectul de lege se va crea posibilitatea ca și impozitul pe venitul salarial  generat la punctele de lucru cu mai puțin de 5 angajați să rămână la bugetele locale unde angajații își desfășoară activitatea, spre deosebire de practica actuală, care prevede ca impozitul generat la aceste puncte de lucru este virat la bugetul localității unde angajatorul își are sediul", declară deputatul.

"În numeroase comunități mai mici funcționează oficii, birouri sau sucursale ale unor firme sau instituții unde lucrează mai puțin de 5 angajați, iar acestea plătesc impozitul pe venit salarial al lucrătorilor locali la bugetul unde este înregistrat sediul social, nu în localitatea unde acestea sunt generate și unde se derulează activitatea entității. Astfel, în aceste cazuri, localitatea în care se desfășoară efectiv activitatea pierde impozitul pe venit aferent salariilor. Scopul prezentului proiect legislativ este redistribuirea acestor resurse financiare și rezolvarea situației nefericite cauzată de această situație. Încurajăm ca impozitul pe venitul salarial obținut din activitatea desfășurată să fie plătit integral în bugetul localității unde se derulează activitatea", a precizat Miklós Zoltán, economist și deputat UDMR

Proiectul de lege a fost depus la Parlament în această săptămână, astfel că, în curând, va începe procesul legislativ în comisiile de specialitate ale Senatului și a Camerei Deputaților, iar Camera Deputaților, în calitate de for decizional, va vota proiectul legislativ.

pe aceeași temă

Hírlevél