Ministerul Dezvoltării propune o soluție pe termen lung pentru creșterea prețurilor internaționale a tuturor materialelor de construcții

Ministerul Dezvoltării propune o soluție pe termen lung pentru creșterea prețurilor internaționale a tuturor materialelor de construcții

România poate fi între primele țări din Uniunea Europeană care implementează o soluție privind creșterea prețurilor materialelor de construcții, a anunțat, după ședința de Guvern, ministrul dezvoltării, Cseke Attila. Ministerul a propus astăzi executivului, în primă lectură, un proiect de Ordonanță de Urgență în acest sens.

Ministrul dezvoltării a subliniat: actul normativ de pe agenda de astăzi a Guvernului propune nu doar o soluție temporară, ci una pe termen lung. Astfel, proiectul de OUG, conform datelor oficiale publicate periodic de Institutul Național de Statistică, propune o soluție privind modificarea prețurilor materialelor de construcții, în mod dinamic, inclusiv o eventuală micșorare a acestor prețuri.

Actul normativ poate intra în vigoare după o eventuală decizie a Guvernului în acest sens și la 30 de zile după publicarea sa în Monitorul Oficial. Ministrul dezvoltării a atras atenția: după intrarea în vigoare a noilor prevederi, executanții construcțiilor cu finanțare publică pot cere primăriilor încheierea unui act adițional la contract, pe baza căruia facturile pot include, în locul prețului materialelor de construcții stabilite în contractul inițial, prețuri care iau în calcul statisticile oficiale ale INS. Dacă astfel apar costuri suplimentare, în cazul proiectelor cu finanțare națională, autoritățile locale pot depune cereri la Ministerul Dezvoltării pentru acoperirea acestora – a conchis Cseke Attila.

 

pe aceeași temă

Hírlevél