Ministrul Dezvoltării și Administrației anunță primii pași spre descentralizarea administrației publice și extinderea rețelei de creșe

Ministrul Dezvoltării și Administrației anunță primii pași spre descentralizarea administrației publice și extinderea rețelei de creșe

Taberele de tineret din administrația Ministerului Tineretului și Sportului vor fi trecute în administrarea autorităților publice locale, a anunțat astăzi ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației, Cseke Attila, la o conferință de presă susținută împreună cu președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor și primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Árpád.

Ministrul a spus: reforma instituțională pentru eficientizarea și descentralizarea serviciului public este o prioritate pentru ministerul pe care îl conduce. După cum este cunoscut, ministerul a publicat un proiect de act normativ privind reforma instituțională a Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), unitate subordonată MDLPA, prin desființarea structurilor intermediare ale acestuia.  

La conferința de presă, primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Árpád, a subliniat: „Pentru Municipiul Sfântu Gheorghe sunt foarte importante investiţiile şi avem nevoie de sprijinul ministerului pentru a le realiza. Şi deşi domnul ministru al Dezvoltării este privit în toată ţara ca un ministru care stă pe un sac mare de bani, noi îl vedem ca pe un om al reformelor în România, lucru pe care l-a demonstrat şi de când este ministru al Dezvoltării. Noi suntem convinşi că pe tot ce înseamnă modernizare şi descentralizare, dânsul va fi un promotor al acestor lucruri şi îl susţinem”.

Totodată, Cseke Attila a anunțat: conceptele pentru creșe au fost pregătite, iar lucrările de construcții vor fi demarate încă din acest an. „Conceptul creat pentru creșe este unul care se ridică la așteptările anului 2021, și vor fi modificate și reglementările în vigoare din domeniu. Avem nevoie de o rețea de creșe moderne, iar legislația trebuie să servească acest scop” – a spus ministrul Dezvoltării. România se află pe ultimul loc din UE privind numărul de locuri disponibile în creșe pentru copii de vârsta de sub trei ani. În timp ce în România sunt suficiente locuri pentru mai puțin de 4% din copii, în Danemarca acest procentaj se ridică la 70%.

Despre investițiile demarate în județul Covasna, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a precizat: va fi construit un nou spital de pneumologie la Sfântu Gheorghe, dar municipiul va beneficia și de un nou complex sportiv cu bazin de înot şi pistă de atletism. Bazinul de înot din Târgu Secuiesc va fi finalizat din fonduri de la bugetul central, iar în staţiunea Covasna va fi construit un centru balneoclimateric multifuncțional. Baraoltul va avea o nouă sală de sport cu 180 de locuri în tribune, iar la Întorsura Buzăului va fi construit un bazin de înot didactic.

„Lucrăm de mult timp cu domnul ministru Cseke Attila, care acum câțiva ani în calitate de ministru al Sănătății a realizat investiții importante în județul Covasna, iar acum, fiind ministrul Dezvoltării, susține cu fermitate planurile noastre privind dezvoltarea județului, asumând proiecte importante care vor influența pe termen lung progresul întregului județ” – a subliniat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, adăugând că delegația ministerului a avut o serie de întâlniri cu primarii din diferitele microregiuni ale județului Covasna.

pe aceeași temă

Hírlevél