S-a prelungit termenul de depunere a propunerilor pentru includerea obiectivelor în cele 12 rute turistice/culturale din PNRR

S-a prelungit termenul de depunere a propunerilor pentru includerea obiectivelor în cele 12 rute turistice/culturale din PNRR

Termenul limită de depunere a propunerilor pentru includerea obiectivelor în cele 12 rute turistice/culturale din PNRR este prelungit cu o săptămână. Motivul prelungirii este declanșarea războiul din Ucraina și faptul că autoritățile române sunt implicate în acordarea de ajutor umanitar refugiaților din țara vecină.  Aceasta înseamnă că titularii obiectivelor pot transmite propuneri de obiective până la noul termen limită de 20 martie 2022, în loc de 13 martie 2022.

Cele 12 rute turistice/culturale sunt: ruta castelelor, ruta curiilor, ruta culelor, traseul gastronomiei tradiționale, ruta bisericilor fortificate, ruta bisericilor din lemn, ruta mănăstirilor din zona Moldovei, ruta Sfântului Ladislau, traseul castrelor romane, ruta cetăților, refacerea peisajului cultural din Delta Dunării în vederea creșterii atractivității zonei și ruta satelor cu arhitectură tradițională. Prin PNRR cheltuim 103,53 milioane de euro pentru această investiție ce face parte integrantă din Componenta C11 - Turism și Cultură.

Situația creată de război ne pune pe toți într-o poziție dificilă. Mai multe municipalități de la frontieră au cerut prelungirea termenului. Cu toții încercăm să ajutăm, iar fiecare ajută acolo unde poate. Desigur, trebuie să continuăm și munca începută, dar cel mai important este să acordăm tot ajutorul refugiaților, acesta fiind motivul pentru care am prelungit cu o săptămână termenul de aplicare”, a declarat Csilla Hegedüs, secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

În cadrul acestei investiții, tipurile de beneficiari sunt următoarele:

 1. Ruta castelelor, curiilor, culelor, bisericilor fortificate, bisericilor de lemn, mănăstirilor din zona Moldovei, ruta Sfântului Ladislau, traseul castrelor romane, ruta cetăților și ruta bisericilor fortificate:
 • unitățile administrativ teritoriale sau parteneriate între acestea;
 • consilii județene;
 • persoanele juridice de drept privat
 • unitățile aparținând unui cult religios recunoscut în România;
 • organizații neguvernamentale care au drepturi reale, pentru care poate fi acordat dreptul de intervenție asupra obiectivului (avize/autorizație de construire).
 1. Ruta caselor cu arhitectură tradițională, ruta pentru refacerea peisajului cultural din Delta Dunării:
 • unități administrativ teritoriale sau parteneriate între acestea;
 • consilii județene;
 • unitățile administrativ teritoriale;
 • organizațiile neguvernamentale;
 • persoane fizice;
 1. Ruta gastronomiei tradiționale:
 • consilii județene sau parteneriate între acestea

 

Investițiile pentru restaurarea/reabilitarea obiectivelor vor fi coordonate în parteneriat de Compania Națională de Investiții și/sau Unitatea de Management a Proiectului.

Termenul maxim până la care investițiile finanțate prin PNRR pot fi finalizate este de 30 iunie 2026. Detalii.

pe aceeași temă

Hírlevél