S-a publicat ordinul privind aprobarea Planului de acțiune pentru valorificarea patrimoniului cultural

S-a publicat ordinul privind aprobarea Planului de acțiune pentru valorificarea patrimoniului cultural

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat, joi, ordinul privind aprobarea Planului de acțiune pentru valorificarea patrimoniului cultural în vederea sporirii competitivității sectorului turismului din România pentru perioada 2022-2026. Documentul din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost aprobat și de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, respectiv de Ministerul Culturii.

“Cu toții ne plângem că multe dintre siturile și clădirile noastre sunt distruse, că cele care au fost renovate nu atrag destui turiști. În sfârșit, în România, s-a născut primul plan de acțiune care dă sarcini specifice ministerelor de a valorifica patrimoniul nostru”, a declarat Csilla Hegedüs, secretar de stat în cadrul MIPE.

Obiectivul general al planului de acțiune îl reprezintă valorificarea patrimoniului național cultural în vederea creșterii competitivității economice și promovarea transformării socio-economice durabile în zonele rurale și defavorizate.

“Patrimoniul cultural pe care l-am creat, aici, în România, este o valoare excepțională și la nivel european. Vor fi rezultate tangibile din acest angajament: vom atrage mai mulți turiști și se vor crea locuri de muncă, deoarece vor fi necesare servicii noi, mai multe, mai bune”, a adăugat  secretarul de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Prin intermediul a 6 acțiuni principale și 8 acțiuni secundare, care cuprind entitățile responsabile, termene limită, bugete și modalitate de monitorizare, documentul reprezintă abordarea interdisciplinară necesară pentru ca instituțiile publice, centrale și locale și mediul privat din România să dezvolte și să diversifice ofertele turistice culturale.

Ordinul comun poate fi consultat aici.

pe aceeași temă

Hírlevél