Soós Zoltán își începe mandatul cu un audit extern complet

Soós Zoltán își începe mandatul cu un audit extern complet

Noul Primar ales al Târgu Mureșului a susținut astăzi prima sa conferință de presă.
Soós Zoltán a început și azi prin a le mulțumi tuturor. El a afirmat că victoria nu este doar a sa ci este reușita întregului orașului. “Mulțumesc tuturor celor implicați pentru perseverență. Voluntarilor, alegătorilor, echipei de campanie și familiei mele.”
El a precizat că nu este încă învestit și nu se știe data exactă când se va întâmpla acest lucru.
“Sperăm ca rezultatele oficiale să fie anunțate cât mai curând posibil și, în  conformitate cu dispozițiile legale, prefectul va anunța ședința inaugurală a Consiliului municipal iar eu voi putea depune jurământul." Acest lucru este, de asemenea, important, deoarece până atunci nu se poate face nimic pentru oraș. Vechiul sistem a căzut și deja mulți oameni au semnalat nenumărate probleme. „În ultimele două zile, am primit un număr imens de sesizări, în care antreprenori, cetățeni și șefii de instituții au raportat foarte multe nereguli privind probleme în oraș”.
Soós Zoltán a menționat, de asemenea, că imediat ce va fi instalat, va începe un audit extern complet ca prim pas. „Voi iniția un control de audit cu un grup de experți externi și independenți. Trebuie să cunoaștem proprietățile și situația economică a orașului, trebuie să vedem ce fel de personal și ce fel de profesioniști avem, precum și care este situația economică a orașului în prezent, conform standardelor acceptate la nivel internațional. Trebuie să știm de unde începem. Până acum totul a fost extrem de opac”.

În legătură cu sarcinile viitoare, Primarul a menționat că speră că și partidele politice înțeleg voința târgumureșenilor și nevoia de schimbare. "Sunt încrezător că partidele din consiliu vor forma o coaliție stabilă, o majoritate stabilă pentru schimbare". Soós a menționat, de asemenea, că noua echipă de consilieri a UDMR și colaborarea celor 11 noi consilieri, este indispensabilă.

Acum, însă, cel mai important lucru este să putem începe munca cât mai curând posibil, deoarece există foarte multe de făcut în Târgu Mureș.

pe aceeași temă

Hírlevél