UDMR: Guvernul nu poate ocoli Parlamentul restricționând drepturile fundamentale

UDMR: Guvernul nu poate ocoli Parlamentul restricționând drepturile fundamentale

„Sănătatea și siguranța oamenilor este, în continuare, pe primul loc. Dar este inacceptabil ca Guvernul să ocolească Parlamentul cu o decizie prin care restricționează drepturile fundamentale ale cetățenilor. Există și o decizie a Curții Constituționale în acest sens, legată de decretul prezidențial prin care se stabilea situația de urgență”, a atras atenția liderul Grupului UDMR din Senat, Cseke Attila.

Senatorul UDMR a adăugat: cu această atitudine Guvernul ar putea prelungi de la o lună la alta această situație, care conferă executivului mai multă putere decât cea stabilită prin lege. „În Birourile Permanente Reunite a Parlamentului UDMR a susținut acest punct de vedere: Parlamentul trebuie să dea un vot privind decizia Guvernului, care trebuie modificat unde este necesar”, a spus Cseke Attila.

Senatorul UDMR a evidențiat: nu se justifică prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul României, și nu se justifică faptul că activitatea spitalicească este restrânsă astfel încât cetățenii nu pot accesa sistemul sanitar, și nu pot beneficia de tratamentele de care au nevoie. În viziunea sa, Guvernul ar trebui să elaboreze un plan previzibil, cu măsuri de relaxare treptate.

pe aceeași temă

Hírlevél