UDMR: susținem, cu toate instrumentele, buna funcționare a învățământului și a administrației publice

UDMR: susținem, cu toate instrumentele, buna funcționare a învățământului și a administrației publice

Conform unei modificări legislative propuse de UDMR, se vor putea ocupa posturile rămase vacante din învățământ și în cadrul autorităților publice, dacă și Camera Deputaților admite această propunere – a anunțat astăzi, după ședința plenară a Senatului, liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila.

Senatul a dezbătut astăzi, propunerea de modificare a legii care reglementează starea de alertă. După cum este cunoscut, pe durata stării de alertă, actul normativ suspenda organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile de învățământ, autoritățile locale, județene, și toate instituțiile subordonate acestora.

”Dacă un profesor se pensionează, sau cineva intră în concediu pentru creșterea copilului, posturile rămase astfel vacante din învățământ, dar și din cadrul autorităților publice trebuie ocupate. Blocajul se referea și la personalul medical din școli. Aceste posturi nu pot rămâne vacante, și nu putem permite blocarea funcționării învățământului și a instituțiilor publice”, a atras atenția senatorul UDMR, Novák Csaba Zoltán, vicepreședintele Comisiei pentru învățământ a Senatului. UDMR a depus un amendament în vederea soluționării acestei probleme – a adăugat senatorul.

Proiectul de lege poate intra în vigoare după un vot favorabil în Camera Deputaților și promulgarea de către șeful statului.

pe aceeași temă

Hírlevél