Winkler salută includerea drepturilor fundamentale și a solidarității între prioritățile președinției germane a UE

Winkler salută includerea drepturilor fundamentale și a solidarității între prioritățile președinției germane a UE

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) speră că președinția germană a Consiliului European va reuși să imprime o acțiune solidară la nivelul întregii Uniuni Europene (UE) în combaterea efectelor pandemiei în plan economic.    

”În calitatea mea de europarlamentar al UDMR susțin cu toată încrederea prioritățile președinției germane a UE așa cum au fost prezentate în plenul Parlamentului European (PE) de cancelarul Angela Merkel. ˂˂Împreună˃˃ este cuvântul cheie al președinției germane. Acest fapt îmi dă speranță, deoarece provocările extraordinare cărora trebuie să le răspundem în următoarele 6 luni pot fi depășite doar împreună și în solidaritate”, a afirmat Winkler în declarația sa scrisă transmisă plenului legislativului european cu prilejul dezbaterilor pe marginea preluării de către Germania a președinției rotative a UE.

Europarlamentarul  UDMR a mai spus că Germania preia președinția rotativă a UE într-un moment crucial, când pandemia a indus consecințe economice de o gravitate nemaiîntâlnită în ultimii 90 de ani. Potrivit acestuia, UE trebuie să asigure, prin bugetul pentru perioada 2021-2027 și prin planul de relansare economică ”Next Generation EU”, sprijin echitabil statelor membre care se află în cele mai dificile situații economice din cauza pandemiei.

”Dintre cele 5 priorități, coeziunea este cea mai importantă”, a arătat Winkler, care a adăugat că păstrarea finanțării Politicii de coeziune și a celei Agricole Comune în noul buget european sunt esențiale, acestea fiind și priorități ale Grupului PPE.

În aceeași declarație, deputatul european al UDMR a salutat includerea în rândul priorităților președinției germane a drepturilor fundamentale. ”Ca reprezentant al comunității maghiare din România salut includerea în rândul priorităților a drepturilor fundamentale. UE este construită pe valori, iar minoritățile naționale sunt o valoare și o bogăție. Sper că președinția germană a Consiliului va sprijini legiferarea obiectivelor Minority Safe Pack. Prin includerea în legislația europeană a prevederilor MSPI, membrii comunităților minorităților naționale din UE vor beneficia de egalitate efectivă în drepturi și de eliminarea discriminării la care încă sunt supuși”, a precizat Iuliu Winkler.

Cancelarul Angela Merkel a prezentat, miercuri, în plenul legislativului european cele 5 priorități ale președinției  germane a Consiliului European, care sunt: drepturi fundamentale; coeziunea și solidaritatea; acțiunea împotriva schimbărilor climatice; digitalizarea; rolul UE în lume. Prin punerea în valoare a acestor priorități, președinția germană urmărește ca UE să depășească criza în care se află, devenind mai unită și mai puternică.

Germania a preluat președinția rotativă a UE cu începere de la 1 iulie.

pe aceeași temă

Hírlevél