Borbély László: suntem încrezători, că drumul Muntenegrului spre UE și NATO va avea o evoluție pozitivă Fotó: www.islandtradervacations.org

Borbély László: suntem încrezători, că drumul Muntenegrului spre UE și NATO va avea o evoluție pozitivă

Borbély László, președintele Comisiei pentru Politică Externă a Camerei Deputaților, a purtat convorbiri, săptămâna aceasta, la Podgorica, capitala Muntenegrului, despre întărirea cooperării între România și Muntenegru în domeniul politicii externe și în cel al relațiilor economice dintre cele două țări. Interlocutorii săi au fost Suljo Mustafić, Vice-președintele Parlamentului muntenegrean, presedintele Grupului Parlamentar de Prietenie România- Muntenegru, Igor Jovović, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene,  Viceprim-ministrul Duško Marković și Miodrag Vuković, președintele Comisiei Parlamentului Muntenegrean pentru Politica Externă și de Imigrare.

„Din punct de vedere geopolitic, Muntenegrul este deosebit de important în această regiune, pentru că a progresat cel mai mult dintre toate țările din Balcanii de Vest în ceea ce privește negocierile cu Uniunea Europeană. De asemenea, în decembrie 2015, țara a fost invitată să adere și la NATO, dacă va reuși să îndeplinească toate condițiile. România sprijină categoric integrarea Muntenegrului în UE și aderarea sa la NATO, în această privință există un consens politic deplin între partidele politice din România”, a subliniat Borbély László în timpul convorbirilor.

El a mai spus că atât pe plan economic cât și în privința turismului, este important ca între cele două țări să existe o cooperare mai strânsă, de aceea speră că președintele României va face cât mai curând o vizită în această țară din Balcanii de Vest, iar Grupul Parlamentar de Prietenie România-Muntenegru va face încă în cursul acestui an o vizită în România.

„Suntem încrezători că drumul Muntenegrului spre UE și NATO va avea o evoluție pozitivă. Este important ca țara să dea dovadă și în continuare de stabilitate, în această regiune care, din păcate, se învecinează cu tot mai multe surse de tensiune”, a adăugat  Borbély László.

 

pe aceeași temă

Hírlevél