Consiliul Județean Covasna și Primăria municipiului Sfântu Gheorghe au câștigat în instanță o hotărâre de fond în cazul steagului secuiesc

Consiliul Județean Covasna și Primăria municipiului Sfântu Gheorghe au câștigat în instanță o hotărâre de fond în cazul steagului secuiesc

Consiliul Județean Covasna și Primăria municipiului Sfântu Gheorghe au câștigat în instanță o hotărâre de fond în cazul steagului secuiesc – au declarat primarul Antal Arpad și președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Tribunalul a decis că fiecare unitate administrativ-teritorială are dreptul de a institui și adopta un drapel propriu.

Procesul de judecată a fost acționat de fostul prefect al județului Covasna,  Codrin Munteanu, care a solicitat în instanță retragerea hotărârilor anterioare ce datează de mai mulți ani încoace, referitoare la adoptarea drapelului județului Covasna și municipiului Sfântu Gheorghe. Acesta a argumentat gestul său prin faptul că, legea nu admite instituirea unui drapel pentru județe și localități, ci permite doar adoptarea și utilizarea unei steme ca însemn local. 

Prefectura a făcut recurs în cazul steagului județului, iar judecătorul care a decis în favoarea administrației locale a adus numeroase argumente pentru susținerea deciziei sale, oferind astfel sprijin pentru continuare apărării cauzei steagului secuiesc.  

În declarațiile sale anterioare, Tamás Sándor a afirmat, că procedura de adoptare a unei steme locale este într-adevăr reglementată prin lege, iar acest lucru a fost pe deplin respectat. Următorul pas a fost, ca în baza stemei adoptate să fie adoptat și drapelul județului Covasna și municipiului Sfântu Gheroghe, fapt care neinterzis de către nici o lege din România.

 

Textul complet al hotărârii de judecată poate fi accesat AICI.

pe aceeași temă

Hírlevél