Cseke Attila: Inițiativa UDMR vine în sprijinul familiilor care sunt în pericol de a fi evacuate din casele cumpărate cu credite ipotecare

Cseke Attila: Inițiativa UDMR vine în sprijinul familiilor care sunt în pericol de a fi evacuate din casele cumpărate cu credite ipotecare

„La inițiativa UDMR, de acum încolo administrațiile publice locale au dreptul de a achiziționa imobilele scoase la licitație din cauza faptului că proprietarii acestora nu au achitat ratele la creditul ipotecar prin care a fost cumpărată locuința. Această măsură vine în sprijinul persoanelor care se află în imposibilitatea de a continua plata ratelor la creditul imobiliar, iar din acest motiv banca ar recurge la procedura de evacuare”, a declarat deputatul Cseke Attila, candidat UDMR la Senat pe lista județului Bihor, după ce Camera Deputaților a adoptat în ședința de ieri proiectul de lege propus de UDMR.

Inițiatorul actului normativ, Cseke Attila, a declarat că noua prevedere vizează persoanele care au accesat un credit ipotecar pentru un imobil mai mic de 100 metri pătrați.

„Multe familii din România sunt în această situație. Nu își pot plăti, din diferite motive, rata creditului ipotecar, iar legislația în vigoare nu le acordă nici posibilitatea de a opta pentru locuințe sociale”, a spus Cseke.

Acesta a arătat că administrațiile locale pot transforma aceste imobile în locuințe sociale și le pot închiria foștilor proprietari, familiilor care locuiesc deja acolo.

Locuințele achiziționate vor intra, astfel, în posesia administrației locale iar înstrăinarea lor va fi interzisă. 

 Inițiativa a fost adoptată în unanimitate de Camera Deputaților, urmând să intre în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial de către președintele țării.

pe aceeași temă

Hírlevél