Fiecare comunitate maghiară este importantă Fotó: Foto: Bethlendi Tamás

Fiecare comunitate maghiară este importantă

Nu există comunități mai mult sau mai puțin importante, există comunități maghiare mai mici sau mai mari, dar nici una nu este mai importantă decât cealalta, a declarat, vineri, Iuliu Winkler, candidat al UDMR la Parlamentul European, în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut la Decea și Mirislău, județul Alba, cu reprezentanții comunităților maghiare din cele două localități. 

”Fiecare maghiar din Transilvania contează, iar noi, UDMR, îi reprezentăm pe toți atât la nivel local, cât și la București și la nivel european”, a afirmat Winkler în contextul discuțiilor despre dificultățile cu care se confruntă comunitățile diaspora internă.”Obiectivul nostru, al UDMR, este asigurarea prosperității, creșterea nivelului de trai în cadrul comunității noastre. Vrem să sprijinim realizarea unei coeziuni profunde a comunităților maghiare din Transilvania de Sud și din Banat, din județele Hunedoara, Sibiu și Alba și în toate celelalte regiuni unde comunitățile noastre sunt foarte mici. O să avem succes numai dacă lucrăm împreună, colaborăm, dacă suntem solidari. UDMR consideră că sunt la fel de importante toate comunitățile din Transilvania, fie că sunt din Ținutul Secuiesc, din Partium sau din județele unde maghiarii trăiesc în diaspora internă”, a spus Iuliu Winkler. El a precizat că pentru a asigura succesul la alegerile pentru Parlamentul European, membrii tuturor comunităților maghiare susțin în mod solidar Uniunea, se prezintă la urne și votează UDMR. ”Nici una dintre părțile comunității maghiare nu poate să asigure prin votul dat numai de membrii ei reprezentarea maghiarilor din România în Parlamentul European. Numai prin efortul nostru comun vom avea o reprezentare puternică acasă și în Europa”, a sublinat candidatul UDMR la Parlamentul European.

 

La întâlnirile din județul Alba a fost prezent și președintele UDMR Alba, Ladányi Árpád Csaba.

 

Vineri, de la ora 18.00, Iuliu Winkler va participa, la Deva, la vernisajul expoziției de fotografie al tinerei artiste Balázs Orsolya, iar de la ora 19.00, va fi amfitrionul reuniunii foștilor elevi ai secției maghiare a Școlii generale nr. 6 din Hunedoara. În acest an se împlinesc 50 de ani de la înființarea acestei școli hunedorene, deputatul european a fost, la rândul său, elev al secției maghiare a acesteia. Ambele evenimente sunt parte a manifestărilor Zilelor Maghiare din județul Hunedoara

pe aceeași temă

Hírlevél