Se demarează procedura de licitație pentru studiul de fezabilitate a Autostrăzii Iași - Târgu Mureș

Se demarează procedura de licitație pentru studiul de fezabilitate a Autostrăzii Iași - Târgu Mureș

Plenul Camerei Deputaților a inclus, astăzi, 7 noiembrie, într-un proiect de lege procedura  construcției Autostrăzii Iași - Târgu Mureș. În calitate de for decizional, plenul a aprobat investițiile necesare pentru începerea construcției autostrăzii. După votul final, deputatul UDMR, Benedek Zakariás, specialistul Uniunii în domeniul transporturilor, a precizat faptul că după publicarea legii în Monitorul Oficial, ministerul de resort va avea la dispoziție treizeci de zile pentru a demara procedura de licitație pentru realizarea studiului de fezabilitate, necesar pentru construirea autostrăzii.

"O infrastructură modernă se bazează pe existența autostrăzilor. Dacă sunt autostrăzi, economia națională și în special cea regională progresează semnificativ. UDMR susține și sprijină toate inițiativele  și eforturile de construire a autostrăzilor. Avem convingerea că dezvoltarea Transilvaniei este posibilă numai dacă vom crea condiții favorabile în acest sens. Am votat pentru o garanție legală a construirii autostrăzii, în cel mai scurt timp posibil”, a declarat reprezentantul Uniunii în Parlament.

Inițiativa multipartită a fost necesară deoarece guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș a programat construcția acestei autostrăzi pentru perioada 2023-2030, însă Parlamentul și Guvernul ar da startul cât mai curând la începerea lucrărilor, cu mult înainte de termenul prestabilit. Printre co-inițiatorii actului normativ se află deputații UDMR

Vass Levente, Erdei- Dolóczki István și  Seres Dénes, dar și senatorii Túros Lóránd și  László Attila.

 

pe aceeași temă

Hírlevél