Senatorul UDMR, Novák Csaba Zoltán: Să construim un viitor comun pentru următorii 100 de ani

Senatorul UDMR, Novák Csaba Zoltán: Să construim un viitor comun pentru următorii 100 de ani

„Această aniversare ar putea fi o excelentă ocazie pentru a crea un proiect de țară prin care România poate progresa. Am convingerea că dacă alegem calea dialogului putem construi împreună un viitor comun, mai bun”, acesta a fost mesajul UDMR, rostit de senatorul Novák Csaba Zoltán, formulat cu ocazia ședinței solemne a celor două Camere ale Parlamentului din 28 noiembrie.

„În secolele conviețuirii noastre au fost momente, nu de puține ori, când am reușit să cooperăm. De fiecare dată, comunitatea maghiară a avut o atitudine constructivă, pașnică. În puținele momente critice, am ales mereu calea dialogului”, a arătat senatorul UDMR, dând glas convingerii sale conform căreia noi, românii și maghiarii, am luat o decizie corectă atunci când am ales calea dialogului în locul confruntării. „Eu am încredere că, în deceniile care urmează, putem construi o țară întemeiată pe înțelegere și toleranță, pe un dialog sincer, o Românie în care este asigurată bunăstarea fiecărui cetățean”, a adăugat senatorul.

Propun să căutăm împreună posibilitățile cooperării, să elaborăm un nou proiect de țară, în care relația dintre majoritate și minoritate este normalizată – a conchis Novák Csaba Zoltán îndemnând la respect reciproc și la căutarea punctelor comune, care ne unesc, nu a discursurilor instigatoare, ancorate în tot ce ne separă.

AICI puteți citi discursul rostit de senatorul UDMR, Novák Csaba Zoltán. 

 

pe aceeași temă

Hírlevél