Comisiile de specialitate ale Parlamentului au avizat pozitiv, din nou, ministrul propus al dezvoltării

Comisiile de specialitate ale Parlamentului au avizat pozitiv, din nou, ministrul propus al dezvoltării

Descentralizarea administrației publice, construcția de creșe noi, punerea în aplicare a PNRR și investițiile în infrastructură vor fi prioritățile Ministerului Dezvoltării în următoarea perioadă, a declarat ministrul propus, Cseke Attila după avizul favorabil primit în comisiile reunite ale Senatului și Camerei Deputaților.

”Am demarat Programul Național de construcție de creșe al Guvernului, Ministerul a aprobat finanțarea pentru primele 138 de creșe și a fost demarată procedura de licitație publică pentru 43 de creșe. Dorim să continuăm acest proiect.

Totodată, sarcina Ministerului este de a descentraliza administrația publică”, a declarat Cseke Attila. Pentru eficientizarea energetică a clădirilor, reabilitarea acestora din punct de vedere al riscului seismic, pentru localități cu o administrație publică digitalizată și verde, ministerul va cheltui, din Planul Național de Redresare și Reziliență, 4,55 miliarde de euro, a adăugat ministrul. ”Este o șansă pentru România pe care nu trebuie să o irosim. Vom lucra, în perioada următoare, la elaborarea ghidurilor de finanțare pentru aceste proiecte”, a spus.

Programul Anghel Saligny trebuie, de asemenea implementat, în vederea îmbunătățirii infrastructurii de apă, gaz, canalizare și drumuri, iar în proiectele de dezvoltare a infrastructurii sportive vom introduce un nou proiect tip: patinoarele didactice, a adăugat Cseke Attila. Ministrul a subliniat, totodată, importanța continuității în privința unor eforturi demarate de minister.

”Clădirile cu risc seismic nu au fost puse în siguranță, pentru că se reîncepe procedura în fiecare an, iar construcțiile nu sunt finalizate niciodată, rămân planuri pe hârtie. Am propus ca acest program să fie unul de perspectivă mai lungă, multianual, astfel încât România să avanseze în privința securizării clădirilor din punct de vedere seismic”, a conchis Cseke Attila.

pe aceeași temă

Hírlevél