Cseke Attila: Serviciile publice pentru cetățeni nu pot fi o oportunitate pentru stat de a face profit! 

Cseke Attila: Serviciile publice pentru cetățeni nu pot fi o oportunitate pentru stat de a face profit! 

”Vocea rațiunii dictează că serviciile publice pentru cetățeni nu pot fi o oportunitate pentru stat de a face profit pe seama cetățeanului, plătitor de taxe”, a afirmat, astăzi, senatorul UDMR, Cseke Attila, în plenul Senatului, la dezbaterea unei inițiative legislative din care reiese că statul înmatriculează autovehiculele contra unei taxe care generează profit statului. 
Inițiativa legislativă prevede o derogare de la măsurile de austeritate economică și permite unor instituții ale statului aparținând Ministerului de Interne, precum Poliția, să achiziționeze autoturisme, autoutilitare și motociclete. 

”Achiziția de autoturisme necesare desfășurării activităților este atribuția Ministerului de Interne, dar, din acest proiect de act normativ reiese că statul generează profit din serviciile publice. Cetățeanul plătește o taxă de înmatriculare în valoare de 40 de lei când își înmatriculează mașina, munca este prestată de funcționari publici, plătiți din bani publici, astfel încât această activitate nu ar trebui să se desfășoare cu scopul de a genera profit. Este un serviciu public. Mai sunt și alte exemple, precum divorțul, și care nu ar trebui să genereze profit. Cerem Guvernului să identifice și să elimine fiecare taxă, plătită pe un serviciu public, care generează profit pentru instituțiile statului”, a subliniat Cseke Attila, liderul senatorilor UDMR.

pe aceeași temă

Hírlevél