UDMR: Am creat compatibilitate între programul de finanțare ”Anghel Saligny” și noile finanțări UE

UDMR: Am creat compatibilitate între programul de finanțare ”Anghel Saligny” și noile finanțări UE

"Știm că nu este rezonabil să asfaltăm, apoi să spargem noul asfalt pentru a construi sau reabilita rețeaua de apă și canalizare. De aceea, când UDMR era la guvernare, am interzis modernizarea drumurilor acolo unde nu există rețea de apă și canalizare. Acum, însă, a fost lansat un nou program de finanțare european, astfel încât am elaborat și am votat astăzi în Senat un amendament care prevede posibilitatea de a reabilita drumurile, dacă proiectul de apă și canalizare permite, din punct de vedere tehnic, realizarea acestuia fără a influența reabilitarea drumului, adică nu va fi nevoie de spargerea noului asfalt", a declarat Cseke Attila, liderul senatorilor UDMR, legat de un proiect legislativ care coordonează programul de finanțare ”Anghel Saligny” cu Programul Operațional de Dezvoltare Durabilă.   


Attila Cseke a subliniat că programul ”Anghel Saligny”, creat de UDMR, este cel mai amplu și mai important program de finanțare de lucrări publice din România de la Revoluție încoace.
”Ne va ajuta să modernizăm drumuri, să construim și să renovăm rețele de gaze, apă și canalizare. 65 de miliarde de lei au fost alocate acestui scop, fiind semnate aproape 1.500 de astfel de proiecte de finanțare atunci când Ministerul Dezvoltării a fost condus de UDMR. Proiectul de lege votat astăzi va ajuta ca aceste investiții să continue și va sprijini construcția rețelelor de apă și canalizare cu finanțare europeană", a precizat Cseke. 


În timpul lucrărilor din comisia de specialitate din Senat, poziția UDMR a fost susținută de senatorul UDMR, Császár Karoly, iar inițiatorul proiectului de act normativ este deputatul UDMR, Kolcsár Károly. Camera decizională în cazul acestui proiect de lege este Camera Deputaților.

pe aceeași temă

Hírlevél