UDMR a deblocat în Senat investiții publice finanțate de Ministerul Dezvoltării și suspendate prin OUG 115/2023

UDMR a deblocat în Senat investiții publice finanțate de Ministerul Dezvoltării și suspendate prin OUG 115/2023

„168 de investiții publice din toată România au fost deblocate astăzi în Senat, datorită unei modificări ale UDMR. Acestea sunt investiții publice aprobate, finanțate de Ministerul Dezvoltării, care vizează reabilitarea unor școli, construirea unor săli de sport școlare și alte facilități sportive, modernizarea de instituții publice, așezăminte culturale și clădiri monument istoric”, a declarat liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, fost ministru al dezvoltării, lucrărilor publice și administrației legat de modificarea așa-numitei ordonanțe trenuleț în Senat.   


„UDMR a depus propunerea de modificare adoptată cu voturile senatorilor PSD și PNL, care deblochează investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții (CNI), aprobate între 2020 și 2023. Aceste 168 de investiții au fost blocate de Guvern la finele anului trecut prin Ordonanța de Urgență a Guvernului 115/2023. Alte peste 700 de investiții erau în pericol,  pentru că Ministerul Dezvoltării nu putea ajusta la nevoie suma investiției. Am propus o soluție și pentru acestea. Este un succes că propunerea a fost adoptată în timpul lucrărilor din comisiile de specialitate a Senatului, și a trecut de votul din plen. Aceste investiții sunt importante pentru România și vizează dezvoltarea localităților”, a spus Cseke Attila.


Senatorul Tánczos Barna, membru al Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital a Senatului, comisie raportoare în cazul proiectului de lege a subliniat că este inacceptabil faptul că sute de investiții în curs de desfășurare au fost puse în pericol de măsurile introduse de Guvern prin așa-zisa ordonanță trenuleț. În Senat, am propus un amendament, care permite finalizarea investițiilor importante pentru comunitățile locale. Ne-am asigurat, astfel, că investițiile publice prin intermediul Companiei Naționale de Investiții (CNI) nu vor fi blocate de măsurile de austeritate. Mulțumesc colegilor din Comisia pentru buget că au susținut această corecție esențială", a declarat senatorul UDMR.


Proiectul de act normativ poate intra în vigoare după un vot favorabil în Camera Deputaților, și după publicarea sa în Monitorul Oficial al României.

pe aceeași temă

Hírlevél