Cseke Attila: Să clădim Oradea sănătoasă!

Cseke Attila: Să clădim Oradea sănătoasă!

Senatorul Cseke Attila va intra în cursa electorală pentru Primăria Municipiului Oradea din partea , UDMR Bihor.

Candidatul prezentat azi a fost, pe rând, consilier al președintelui Consiliul Județean Bihor, consilier local, secretar de stat, senator și ministru al Sănătății. Cseke Attila a declarat: pentru Oradea este nevoie de mai mult decât un administrator, este nevoie de o viziune clară asupra ceea ce dorim să realizăm pe termen lung și mediu în oraș.

„Propun orădenilor o viziune pentru Oradea, un oraş nu al unui administrator, ci un oraş al cărui dezvoltare să fie determinată de către locuitorii acestuia, conducerea primăriei să aibă un dialog real cu orădenii, iar viitorul bine conturat să definitivat în urma acestei viziuni, bazată pe părerea oamenilor. Am un vis pentru Oradea. Vreau să-l înfăptuiesc! - a declarat candidatul Cseke Attila.

În cadrul evenimentului de lansare a candidaturii, politicianul a prezentat o serie de proiecte pe care le va realiza în funcția de primar.

„Oradea, are un potenţial extraordinar dar nu a reuşit în ultimii 22 de ani să devină ceea ce trebuie să fie: Oradea trebuie să fie energic, să vibreze, să fie în mişcare continuă, să aibă avânt, să pulseze. Oradea trebuie să fie din nou ce a fost până în anii 70: un centru regional din mai multe puncte de vedere. Oradea are nevoie de o administraţie eficientă , dar şi cu faţă umană, o administraţie care comunică cu cetăţeanul şi îi pune la dispoziţie mijloace eficiente de comunicare” – a declarat Cseke Attila.

Oradea trebuie să fie un centru regional, datorită importanţei şi valorii sale în mai multe domenii.

Oradea trebuie să fie un centru regional educaţional: nu există oraş important fără o universitate puternică. Oradea are tradiţie ca oraş universitar şi tradiţia trebuie reînnodată: trebuie construit un Oraş Universitar, cu toate facilităţile posibile. Proiectul propus include mutarea Centrului Jandarmeriei Române de vis-a-vis de Universitate şi extinderea şi definitivarea acestui ansamblu de clădiri care să constituie Oraşul Universitar.

Oradea trebuie să fie un centru regional medical: au fost create în mandatul de ministru al Sănătăţii toate condiţiile de infrastructură necesare pentru un asemenea centru regional. Spitalele din Oradea au condiţiile necesare pentru a deveni spitale regionale, completându-se în iunie cu noul Centru Oncologic. În aceste condiţii, un proiect în domeniu este dezvoltarea unui program de screening de cancer mamar pentru populația țintă.

Oradea trebuie să fie un centru regional cultural pentru a putea produce respect şi recunoaştere, chiar şi internaţională, şi pentru Oradea. Proiectul este realizarea unei Case a Artiştilor cu ateliere de lucru, săli de expoziţie şi spaţii de vânzare şi târg.

Oradea trebuie să fie un centru regional sportiv. În acest sens, un primar poate să susțină dezvoltarea infrastructurii de specialitate: se va construi un Palat Sportiv nou, multifuncţional, pentru a duce în lume numele Oradiei.

Oradea trebuie să fie centru regional economic şi industrial, prin crearea unui nou parc industrial care va induce și creșterea veniturilor din județul Bihor, unde vin investitori în judeţ şi în municipiul Oradea, dar nu vin ”greii”.

Candidatul UDMR a subliniat importanța valorificării potențialului turistic al Oradiei: turism cultural, sportiv, religios sau istoric. În acest scop este nevoie de o soluție i ea va fi găsită în următorul mandat pentru renovarea ansamblului de clădiri istorice din centrul orașului.

„Pentru toate acestea, Oradea are nevoie de un conducător determinat şi energic” – a spus candidatul. Unii ne propun asfaltări de străzi, reabilitări de şcoli, amenajări de parcări, parcuri, izolarea termică a blocurilor, dar toate acestea sunt acte de administrare a oraşului. Sunt importante şi trebuie făcute indiferent de persoana primarului. Dar sunt acte de administrare şi nu de viziune strategică privind Oradea. Şi în procedura de luare a deciziilor, oraşul are nevoie de mai mult dialog decât până acum” – a declarat candidatul.

Cseke Attila a subliniat totodată că nu va candida pe lista de consilieri și nu va fi niciodată viceprimarul orașului. „Candidez pentru o singură funcţie: cea de primar al municipiului Oradea. Am un Program pentru funcţia de primar! Am o viziune pentru Oradea, pe care pot s-o pun în aplicare ca şi primar! Împreună cu orădenii putem face mult mai mult pentru Oradea! Pentru că Oradea merită mult mai mult! Să clădim Oradea sănătoasă! Am un mesaj pentru orădeni, pentru cei care doresc o viziune şi un viitor bine conturat pentru Oradea, care doresc Oradea Sănătoasă: Vin la Primărie în 60 de zile!” – şi-a încheiat discursul Cseke Attila, candidat UDMR la Primăria Municipiului Oradea.

pe aceeași temă

Hírlevél