Csoma Botond: Trebuie să asigurăm o educație de calitate pentru copiii din județul Cluj

Csoma Botond: Trebuie să asigurăm o educație de calitate pentru copiii din județul Cluj

Candidatul UDMR, Csoma Botrond, primul de pe lista Uniunii pentru Camera Deputaților în judeţul Cluj a vizitat, recent, trei școli din județ pentru a vorbi cu dascălii și directorii acestor instituții de învățământ despre problemele cu care se confruntă și posibilele soluții pentru acestea.

„Fiecare copil din județul Cluj și din Transilvania merită o educație de calitate, iar crearea condițiilor necesare este în interesul părințiilor și al elevilor, al profesorilor, educatorilor și al nostru, al tuturor celor care construim un viitor mai bun în Transilvania”, a declarat candidatul UDMR, Csoma Botond, președintele organizației județene Cluj a Uniunii, miercuri, 26 octombrie, după finalizarea vizitelor școlare.

Acesta a adăugat: „Continuarea renovării și dotării unităților de învățământ constituie o prioritate a UDMR”.

„Este nevoie de mai multe școli profesionale, manuale adecvate și dotări moderne în școli, pentru ca tot mai mulți tineri să aibă acces la un învățământ de calitate, indiferent de limba de studiu”, este de părere candidatul la Camera Deputaților.

”Obiectivul nostru este ca, până în anul 2020, să finalizăm ce am început, iar elevii din toate localitățile din Transilvania să învețe în condiții bune, moderne”, a mai spus Csoma Botond, referindu-se la prioritățile UDMR formulate pentru următorul mandat.

Candidatul UDMR a precizat: „Fiecare copil maghiar din Transilvania are dreptul, garantat prin Constituție, la educație în limba maternă. Trebuie să facem tot posibilul ca ei să aibă acces la o școală, unde pot învăța cât mai aproape de domiciliu, indiferent în care regiune din Transilvania trăiesc”.

pe aceeași temă

Hírlevél