Indicatoare de informare multilingve în județul Sălaj

Indicatoare de informare multilingve în județul Sălaj

„Consiliul Județean Sălaj a amplasat indicatoare rutiere de informare în patru limbi pe drumurile județene de legătură între județele Satu Mare și Maramureș”, a declarat Szilágyi Róbert István, vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj.

Președintele executiv al UDMR Sălaj a precizat că prezenta realizare este un proiect mai vechi al Uniunii, ca cei care traversează Sălajul să fie întâmpinați în patru limbi – română, maghiară, engleză și franceză – la intrarea în județ.

 „Atunci când am luat această decizie, am ținut cont de diversitatea culturală a județului, am considerat inițiativa amplasării panourilor ca un factor indispensabil din perspectiva promovării multiculturalității și a dezvoltării locale. În acest an, vom face demersuri pentru amplasarea de noi indicatoare rutiere de informare și pe celelalte drumuri județene, iar obiectivul nostru este ca în viitor și pe drumurile naționale care traversează județul Sălaj să existe aceste indicatoare rutiere în patru limbi”, a declarat Szilágyi Róbert István.

pe aceeași temă

Hírlevél