Molnár Zsolt: Parlamentul sprijină lupta împotriva violenței în familie

Molnár Zsolt: Parlamentul sprijină lupta împotriva violenței în familie

Astăzi am deschis posibilitatea pentru instituțiile publice de a utiliza și fonduri europene pentru a acționa împotriva violenței în familie”, a declarat deputatul UDMR, Molnár Zsolt, în ședința plenară de ieri a Camerei Deputaților. În cadrul acesteia s-a dezbătut inițiativa ridicării la rang de autoritate împotriva violenței domestice a Departamentului Egalității de Șanse din cadrul Ministerului Muncii și Familiei.

Proiectul de lege prevede, de asemenea, că rolul acestui departament va fi de a dezvolta și implementa strategia națională de combatere a violenței în familie.

 

"Din păcate, violența în familie este un fenomen mult prea răspândit în România și poate chiar mai îngrijorător este faptul că majoritatea cazurilor nu sunt raportate iar, astfel, nu sunt aduse la cunoștința opiniei publice. Dincolo de faptul că există procedurile legale specifice pentru pedepsirea violenței domestice, este foarte important ca victimele să îndrăznească să acționeze în acest sens, să îndrăznească să depună o plângere. Un sprijin poate constitui și faptul că, prin intermediul accesării de fonduri europene, vom avea posibilitatea de transmitere mai largă de cunoștințe și informații, precum și de a acorda mai mult sprijin victimelor și familiilor acestora”, a declarat deputatul Molnár Zsolt cu prilejul dezbaterii în Parlament adăugând, totodată, că subiectul violenței domestice a fost tema mai multor consultări avute cu Organizația de Femei din UDMR.

 

De asemenea, deputatul UDMR de Bihor, Cseke Attila, a formulat o inițiativă individuală în această chestiune, prin care sunt introduse clarificări cu privire la aplicabilitatea sancțiunilor. Proiectul de lege a fost adoptat cu o largă majoritate de Parlament.  

pe aceeași temă

Hírlevél