Sógor Csaba: Autonomia nu înseamnă separare Fotó: Foto: Szőcs Lehel

Sógor Csaba: Autonomia nu înseamnă separare

,,Aspiraţiile noastre pentru autonomie nu pot fi comparate cu acțiunile separatiştilor din estul Ucrainei. Ei solicită independenţă şi nu autonomie", a afirmat Sógor Csaba, cu ocazia vizitei sale efectuate, vineri, la Sighetu Marmaţiei. În 16 mai, candidatul UDMR la PE se află în turneu electoral în localitățile din judeţul Maramureş.

Sógor Csaba a atras atenţia că, în situaţia actuală, este foarte important să precizăm în mod clar că nu se poate trasa o paralelă între noi şi separatiştii din estul Ucrainei.

 

,,Autonomia înseamnă o autodeterminare în interiorul graniţelor ţării, pentru care există numeroase exemple în Europa, este suficient să ne gândim la situația celor din Tirolul de Sud sau a suedezilor din Finlanda. Noi ne dorim autonomie culturală și teritorială în înteriorul granițelor țării, ceea ce nu înseamnă niciun dezavantaj pentru români”, a subliniat candidatul UDMR. Sógor Csaba a menționat, de asemenea, că sunt extrem de dăunătoare știrile din presă potrivit cărora revedicările grupării pro-ruse din estul Ucrainei vizează obținerea autonomiei.

 

”Știm că mai avem mult de muncit pentru ca opinia publică românească să înțeleagă exact ce ne dorim și să conștientizeze că prin aplicarea principiului autonomiei întreaga țară va avea numai de câștigat. Dacă în această chestiune va exista un accept din partea opiniei publice românești, atunci și politicienii vor fi mai ușor de convins”, a explicat Sógor Csaba. 

pe aceeași temă

Hírlevél