Sógor Csaba la Arad: Trebuie să se vadă şi în România şi în Uniunea Europeană că nu putem fi ocoliţi Fotó: Foto: Szőcs Lehel

Sógor Csaba la Arad: Trebuie să se vadă şi în România şi în Uniunea Europeană că nu putem fi ocoliţi

"Întotdeauna trebuie să găsim timp să fim împreună şi să sărbătorim. În protecţia identităţii comunităţii maghiare din Transilvania au un rol esenţial acele evenimente care amplifică solidaritatea noastră",  cu aceste gânduri a salutat Sógor Csaba participanţii la Zilele Maghiare Arădene. Maghiarii din Arad s-au întâlnit ieri pentru a treisprezecea oară la pista de go-kart din Parcul Municipal Arad unde, pe durata unei întregi zile, au participat la diferite evenimente în aer liber şi concursuri. Vizita candidatului UDMR la PE a făcut parte din caravana sa electorală, unde a fost membru al juriului la concursul culinar.

Cu ocazia întâlnirii cu comunitatea maghiară din Arad, Sógor Csaba a declarat: „trebuie să demonstrăm această putere care se vede acum, aici, şi la alegerile din 25 mai”. "Cine vizitează această festivitate va crede că sunt atâţia maghiari în Arad câţi sunt prezenţi aici, acum. Şi în 25 mai vom fi atâţia, câţi mergem la vot. Şi în România şi în Uniunea Europeană trebuie să se vadă că nu putem fi ocoliţi", a afirmat deputatul UDMR la PE. Sógor Csaba a adăugat că arădenii ştiu exact ce influenţă a avut aderarea la UE asupra vieţii lor, deoarece importanţa graniţelor s-a redus în mare măsură, iar odată cu aderarea la spaţiul Schengen acest proces se va întregi. „Viitorul este al Europei regiunilor şi regiunile de frontieră ale României trebuie să-şi asume un rol esenţial în intensificarea colaborărilor transfrontaliere”, a spus Sógor.

 

Cu ocazia vizitei sale efectuate sâmbătă, în judeţul Arad, candidatul UDMR la PE a vizitat piaţa din Pecica şi s-a întâlnit şi cu conducătorii şcolii maghiare locale. A participat la lectura liturgică organizata de Biserica romano-catolică din Gai, respectiv a purtat discuţii cu conducătorii bisericilor locale despre teme referitoare de Uniunea Europeană.

 

 

pe aceeași temă

Hírlevél