UDMR: Ministerul Afacerilor Externe trebuie să își reconsidere decizia privind birourile consulare ungare

UDMR: Ministerul Afacerilor Externe trebuie să își reconsidere decizia privind birourile consulare ungare

"Este vorba despre o decizie individuală a Ministerului de Externe, cu care, însă, Uniunea Democrată Maghiară din România nu este de acord. Oficialii din minister au luat această decizie fără consultarea formațiunii noastre. Toate argumentele indică necesitatea regândirii unei astfel de poziții”, a declarat, azi, la orele prânzului, Kovács Péter, secretarul general al UDMR, referindu-se la faptul că România a refuzat solicitarea Ungariei de a deschide două noi birouri consulare în municipiile Oradea și Târgu Mureș.

 

Kovács Péter consideră că argumentele Ministerului de Externe sunt absolut ilare și irelevante, deoarece fac referire la proporționalitate, afirmând că, în relațiile diplomatice de acest gen între două state, trebuie să se aplice principiul proporționalității, însă, în acest caz nu poate fi invocat asemenea argument, având în vedere că în România trăiesc 1,3 milioane de maghiari, iar pe teritoriul Ungariei trăiesc câteva mii de români. 

 

"Ar fi important ca domnul ministru Titus Corlățean să sprijine nu doar la nivel declarativ relațiile de bună-vecinătate, ci la modul efectiv, implementând ceea afirmă în sloganurile somptuoase enunțate”, a sublinat secretarul general al UDMR.  

 

 

 

pe aceeași temă

Hírlevél