UDMR se alătură inițiativei de a desfășura o campanie electorală non-discriminativă

UDMR se alătură inițiativei de a desfășura o campanie electorală non-discriminativă

Secretarul general al UDMR, Kovács Péter, a semnat, astăzi, la orele prânzului, documentul intitulat: „Campanie fără discriminare”.

În documentul formulat de Fundația pentru o Societate Deschisă se face apel la formațiunile politice și candidații independenți să desfășoare o campanie electorală pașnică, lipsită de acțiuni și retorici discriminative, cu ocazia alegerilor europarlamentare și prezidențiale din acest an.

 

„Cu ocazia alegerilor europarlamentare din luna mai, respectiv a celor prezidențiale din luna noiembrie 2014, ne angajăm să nu practicăm discursuri care instigă la ură și discriminare. La fel cum am procedat și în toate campaniile electorale, vom evita toate tipurile de diferențiere etnică, rasială, religioasă și identității de gen”, a subliniat secretarul general al UDMR referitor la prevederile cuprinse în angajament. Kovacs a adăugat că Uniunea va lua toate măsurile necesare ca în campaniile electorale și cu ocazia altor tipuri de activități să fie pe deplin respectate principiile amintite mai sus și încurajează toate formațiunile politice să urmeze aceeași cale.

 

Kovács Péter a declarat că principiile cuprinse în angajament se află în concordanță cu charta Partidelor Politice Europene, unul din documentele de bază formulate pentru lupta împotriva discriminării rasiale. 

 

Fundația pentru o Societate Deschisă a transmis apelul său tuturor fomațiunilor politice din România, respectiv către numeroaseorganizații civile.

 

Textul complet al documentului poate fi citit accesat AICI.  

pe aceeași temă

Hírlevél