Uniunea Europeană va investi peste 80 de miliarde de euro în oameni în următorii 7 ani Fotó: foto: Szőcs Lehel

Uniunea Europeană va investi peste 80 de miliarde de euro în oameni în următorii 7 ani

”De-a lungul a şapte ani UE investeşte peste 80 de miliarde de euro în oameni,, a declarat Sógor Csaba în judeţul Timiş unde, cu ocazia vizitei sale din 9 mai, s-a întâlnit cu conducătorii bisericilor maghiare şi a vizitat şi Căminul de Bătrâni de la Caritas din Ciacova. 

Cu ocazia întâlnirii, candidatul UDMR la PE a relatat că pentru perioada 2014-2020 cel puţin 20 la sută din Fondul Social European (FSE) va fi alocat pentru incluziunea socială, ceea ce înseamnă că oamenii cu dificultăţi şi grupurile defavorizate vor beneficia de o subvenţie mai mare. Sógor Csaba a accentuat că FSE a definit patru măsuri fundamentale pentru noul ciclu bugetar. În întreaga Uniune Europeană, FSE doreşte să sprijine crearea locurilor de muncă, stimularea încadrării în muncă a tinerilor, respectiv iniţiativele pentru dezvoltarea educaţiei şi a formării profesionale. Pe lângă acestea finanţează şi proiecte care facilitează incluziunea socială, respectiv vizează o administrare mai eficientă.,,Pentru maghiarii din România sunt deosebit de importante subvenţiile europene asigurate de Fondul Social European, fiindcă inegalităţile sociale sunt prea mari în această ţară”, a declarat deputatul.

 

Candidatul UDMR la PE atrage atenţia asupra faptului că în 25 mai trebuie să mergem la vot fiindcă vom putea folosi instrumentele UE în scopul protejării comunităţii noastre. ,,Scopul FSE este, de asemenea, sprijinirea locurilor de muncă, ajutarea oamenilor în găsirea unor locuri mai bune de muncă, respectiv asigurarea oportunităţilor mai echitabile de muncă pentru toţi cetăţenii UE. Cu o prezenta puternică a comunității maghiare din Romania în Parlamentul European, putem lupta mai bine pentru aceste scopuri şi putem reprezenta mai bine interesele noastre la Bruxelles”, a declarat deputatul.

 

pe aceeași temă

Hírlevél