Winkler susține participarea a 6 studenți timișoreni la Bienala de la Veneția Fotó: Foto: Bethlendi Tamás

Winkler susține participarea a 6 studenți timișoreni la Bienala de la Veneția

Iuliu Winkler susține o echipă de studenți ardeleni la Arhitectură care va participa la cea de-a 14-a Bienală de Arhitectură de la Veneția. "Promovarea și sprijinirea valorilor transilvănene în Europa reprezintă un obiectiv important al muncii noastre. Mă bucură enorm când văd tineri care, prin munca lor, au dobândit succes pe plan internațional, cu atât mai mult cu cât tradițiile comunității noastre au stat la baza inspirației lor”, le-a spus Iuliu Winkler membrilor echipei de tineri arhitecți care au câștigat un proiect pentru pavilionul Ungariei din cadrul Bienalei de Arhitectură de la Veneția. 

Candidatul UDMR s-a întâlnit cu studenții câștigători la Timișoara, unde aceștia studiază la Universitatea Politehnică, Facultatea de Arhitectură, la secția arhitectură, respectiv secția mobilier și amenajări interioare. Echipa este formată din șase studenți, toți din Transilvania. Ei au câștigat concursul cu planul pentru un ”loc de povestit” pentru amenjarea unui spațiu în categoria ”Poartă – loc de întâmpinare” în cadrul standului Ungariei la Bienala de la Veneția. În competiție au fost înscriși 43 de participanți. Echipa studenților timișoreni va participa la bienală, unde vor construi proiectul lor. Cu ocazia întâlnirii cu deputatul european Iuliu Winkler, tinerii i-au explicat acestuia că planul pentru ”locul de povestit” se bazează pe tradițiile populare maghiare.

 

Acesta era construit, de obicei, lângă biserici și castele, fiind inițial un spațiu destinat gardienilor. În sate, în cazul bisericilor, aici se opreau bărbații și își povesteau unul altuia ultimele noutăți din comunitate. Iuliu Winkler a declarat că se simte onorat pentru faptul că poate să susțină participarea studenților la Bienala de la Veneția inclusiv din punct de vedere financiar. Membrii echipei sunt: Järger Zsolt (Timișoara), Szemcsuk Franciska (Deva), Benedek Tímea (Sibiu) és Tóth Bertalan István (Arad), Molnár Zsolt és Czáka Zoltán (Miercurea Ciuc). Iuliu Winkler, candidat al UDMR la Parlamentul European, s-a aflat, miercuri, în județul Timiș, unde a purtat discuții cu membri ai comunității maghiare din Tormac și Moșnița Nouă. El a vizitat și fabrica TIFEL din Timișoara, unde a discutat cu întreprinzătorul Tamás Péter despre importanța proiectelor europene în sectorul IMM.

 

La aceste întâlniri au fost prezenți președintele UDMR Timiș, Halász Ferenc, Molnár Zsolt, deputat UDMR de Timiș, și Molnár András, candidat pe lista UDMR la Parlamentul European din partea județului Timiș.

 

pe aceeași temă

Hírlevél