UDMR: Bugetul pe anul acesta, în forma prezentată de Guvern, poate fi piatra de temelie a redresării economiei

UDMR: Bugetul pe anul acesta, în forma prezentată de Guvern, poate fi piatra de temelie a redresării economiei

”Bugetul de stat pentru 2021 este un prim pas în procesul de reformă a țării: investițiile publice sunt prioritare, se pune mare accent pe atragerea de fonduri UE și oferă sustenabilitate și previzibilitate. Comparativ cu anii precedenți se alocă o sumă semnificativă pentru investiții și dezvoltarea infrastructurii, precum și sume consistente pentru stimularea mediului antreprenorial. Este un buget în care investițiile sunt mai mari și cheltuielile mai bine gândite, deci trebuie să subliniem că nu este un buget de austeritate. Acest buget nu și-a propus să diminueze, ci să investească”, a declarat deputatul UDMR, Miklós Zoltán, în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului despre proiectul de buget al anului 2021.

”Suntem în plină criză sanitară și economică. România a fost afectată grav de pandemie, așadar trebuie să ne gestionăm eficient resursele deoarece nu ne putem permite să fim iraționali și să ne întindem mai mult decât ne ține plapuma. Trebuie să investim inteligent, să creăm un plus de valoare. Acest buget ne va fi de ajutor în acest sens. Anul 2021 va readuce România pe drumul consolidării fiscale fără de care perspectiva adâncirii integrării europene rămâne o iluzie. Reducerea graduală a deficitului bugetar înseamnă redresarea finanțelor publice si reducerea cheltuielilor inutile”, a mai spus deputatul Miklós Zoltán, în cadrul dezbaterii parlamentare.

Membru în Comisia de buget, finanțe și bănci, Miklós a atras atenția asupra principalei caracteristici a bugetului pe anul 2021: ”Este un buget în care investițiile sunt mai mari și cheltuielile mai chibzuite, dar fără a fi un  buget de austeritate. Bugetul pe anul acesta, în forma prezentată de Guvern, poate fi piatra de temelie a redresării economiei. Prin urmarel, UDMR va susține acest buget”.

Votul final pe proiectul de lege al bugetului pe anul 2021 se va da mâine, 2 martie, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

pe aceeași temă

Hírlevél