Borbély László a evocat, la Erevan, amintirea victimelor tragediei poporului armean

Borbély László a evocat, la Erevan, amintirea victimelor tragediei poporului armean

Cu prilejul împlinirii a o sută de ani de la tragedia poporului armean, astăzi, 22 septembrie, președintele Comisiei pentru Politică Externă din Camera Deputaților,  aflat într-o vizită oficială la Erevan, capitala Armeniei,  a vizitat,  împreună cu vicepreședinții comisiei - Natalia Elena Intotero și Gheorghe-Vlad Nistor - muzeul consacrat amintirii victimelor evenimentelor din anul 1915 și a depus o coroană la monumentul ridicat în memoria victimelor. După încheierea evenimentului memorial, membrii delegației române s-au întâlnit cu  președintele Parlamentului Armeniei, Galust Sahakyan și cu președintele Comisiei de Politică Externă, Artak Zakaryan.

„Este o mare bucurie pentru noi faptul că vizita noastră coincide cu cea de a 24-a aniversare a proclamării independenței Republicii Armenia, deoarece România a fost prima țară care a recunoscut independența acestei ţări. Încă de atunci, între cele două țări există un puternic parteneriat, un lucru de înțeles având în vedere faptul că în România trăiește o comunitate armenească importantă” – a subliniat Borbély László în cursul vizitei făcute la Erevan. El a adăugat că România, situată la granița estică a NATO și a Uniunii Europene, urmărește cu deosebită atenție schimbările geo-politice din regiune, și că este important, îndeosebi acum, când întreaga Europa este confruntată cu grave provocări, ca în această regiune să existe stabilitate, ca liderii țărilor care se învecinează să comunice unii cu alții și să găsească soluții comune pentru problemele apărute.

 

 „Pentru Armenia, este foarte important să continue negocierile cu Uniunea Europeană, este important să fie rezolvată, în sfârșit, problema vizelor, pentru că  acest lucru ar ușura mult viața cetățenilor Armeniei. România asigură Armenia de sprijinul ei total, atât prin asistența tehnică oferită cât și prin împărtășirea experienței noastre de până acum” – a declarat Borbély. Referindu-se la evenimentele care au avut loc în anul 1915, el a spus că România împărtășește sentimentele încercate de poporul armean și cinstește alături de acesta amintirea victimelor, pentru că a nu uita este cea mai bună cale pentru a ne asigura că tragediile istoriei nu se vor repeta niciodată.

 

În cursul zilei de azi, președintele Comisiei pentru Politică Externă din Camera Deputaților va avea o întrevedere și cu Karen Nazaryan, secretar de stat la Ministerul de Externe al Armeniei.

pe aceeași temă

Hírlevél