Participanții la  Programul de Afaceri al Tinerilor pot câștiga burse  americane

Participanții la Programul de Afaceri al Tinerilor pot câștiga burse americane

Tinerii maghiari din Transilvania au avut posibilitatea să-și extindă cunoștințele în domeniul antreprenoriatului, în marketing și mass-media la Tabăra PAT  (Programul de Afaceri pentru Tineri). Cei mai talentați elevi de liceu au șanse bune de a câștiga o bursă la  pentru un training de formare la Boston MIT (Massachusetts Institute of Technology).
Aproape o sută de studenți din județele Brașov, Mureș, Harghita, Satu-Mare, Cluj și Bihor și din Ungaria au participat la evenimentul care a avut loc între 26 iulie și 1 august la Hotelul Salvator din Miercurea-Ciuc. Trainingul a fost organizat pentru a 15-a oară de Fundația de Burse Calasanctius și Asociația Transilvania CTP.
Deputatul european Csaba Sógor (UDMR, PPE) este sponsor constant și speaker la eveniment. În timpul discursului său de miercuri eurodeputatul a vorbit tinerilor despre cariera sa și motivul pentru care a decis să își servească comunitatea prin muncă politică. În opinia sa, în lumea de astăzi este tot mai important să ne însușim mai multe profesii și cât mai multe limbi străine.
"Indiferent de orientarea profesională pe care o alegeți, trebuie să vă străduiți să aveți un rol activ în comunitate și să luați decizii responsabile în interesul comunității, chiar dacă uneori asta înseamnă să puneți interesul propriu pe planul doi" - a subliniat eurodeputatul. Csaba Sógor consideră că generația tânără de azi reprezintă societatea civilă puternică a viitorului El asubliniat că problemele nerezolvate sunt mai frecvente în țările cu o societate civilă nedezvoltată, motiv pentru care tinerii ar trebui încurajați să-și asume roluri comunitare. Programul de Afaceri pentru Tineri încearcă să încurajeze acest tip de abordare, în fiecare an participanții îndeplinind diferite sarcini de voluntariat în timpul perioadei de o săptămână a taberei.

pe aceeași temă

Hírlevél