UDMR: am elaborat o propunere de modificare a legii pentru a asigura o salarizare echitabilă a directorilor de școli

UDMR: am elaborat o propunere de modificare a legii pentru a asigura o salarizare echitabilă a directorilor de școli

Szabó Ödön, deputatul UDMR din județul Bihor, a depus o propunere legislativă care vizează asigurarea unui salariu corect pentru directorii de școli.

“Fără activitatea eficientă a unui director nu poate exista o școală bună și de calitate. Un director de școală trebuie să fie responsabil pentru funcționarea zilnică a școlii, dar, pe lângă aceasta are și responsabilitatea de planificare strategică, management financiar al personalului, programele educaționale, licitațiile, situația elevilor și relațiile cu părinții, securitatea și infrastructura școlii, susținerea legăturii cu autoritățile locale, evenimentele și proiectele școlare și multe alte domenii. Directorul lucrează și în vacanță și de multe ori nu-și poate lua nici concediu și totuși în majoritatea cazurilor, responsabilitatea și munca suplimentară pe care le realizează nu sunt recompensate. Acesta este motivul pentru care am elaborat acest amendament, care prevede creșterea salariului cu 1500 de lei brut. În majoritatea instituțiilor, cu această sumă, directorii de școli ar urma să primească salariul cel mai mare, față de situația actuală.” a subliniat parlamentarul bihorean.

Datorită situației actuale inechitabile mii de șefi de instituții au lansat petiții și sute au amenințat că vor demisiona din funcții. Potrivit deputatului, propunerea UDMR, care este semnat și de un alt vicepreședinte al comisiei de învățământ din camera deputaților, ar fi soluția pentru rezolvarea situației actuale.

Amendamentul a fost depus la comisie și va fi dezbătut în sesiunea parlamentară de toamnă. Dacă va fi adoptat în comisie și votat în plen, ar putea intra în vigoare din luna octombrie a acestui an.

pe aceeași temă

Hírlevél